L’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori Professional de Felanitx celebrà la XIII edició de l’Encontre de Música Contemporània

La consolidada Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori Professional de Felanitx dirigida per Josep Prohens, celebrà el dijous dia 27 de juny a la seu de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears, la XIII edició del tradicional concert de l’Encontre de Música Contemporània, mentre que el divendres 28 al Santuari de Sant Salvador de Felanitx.El director Josep Prohens, felanitxer i professor de composició del Conservatori Superior de Palma, fa tretze anys que dirigeix aquesta orquestra tant peculiar; es tracte d’un aplec d’instruments que coincideixen amb els alumnes del Conservatori de Felanitx que han de cursar els estudis de Grau Mitjà i, a tal efecte, a més dels alumnes de l’orquestra de Felanitx, el director també convida a tocar amb l’orquestra a alumnes d’altres centres com: Manacor, Cala Millor, Porreres, Petra, Santanyí, etc. També va ajudar als concerts el professor de clarinet manacorí, Jaume Galmés, que va substituir a una alumna que operaren d’apendicitis uns dies abans del concert.
Les obres que són estrenades a cada edició són d’alumnes de Grau Superior de Composició, i també d’altres compositors consagrats convidats pel director a que escriguin partitures per a la formació musical felanitxera.
Enguany s’han estrenat les dotze obres següents : Poble de mar, de Laura Pons; Ritornello de Mariano Rancich; Resonance de Gemma Camps; Textura Rugosa de Diamant de José María Núñez; Moderato de Bartomeu Artigues; You Sept Pro Ants de Mar Roig; Bagatge de Enric R. Llorens; Dues Danses Cubistes ( I perspectiva Múltiple, II Angles) del consagrat director professional, Juan Giménez; The House of Atreu de Pedro Abraham; La Nuit de Juan Luis Escrivà, Redempció d’Andreu Seguí; i Fat de Biel Oliver. Al concert també hi van ser presents la majoria de compositors que el director va fer ser sortir a saludar al públic així com s’estrenaven les seves obres.
Aquesta nova edició sens dubte serà recordada pels músics per la dificultat de les grans obres estrenades sota l’exigent i excel·lent direcció de Josep Prohens, a qui felicitarem acabat el concert celebrat a Sant Salvador de Felanitx i vam demanar-li quina era l’obra de major dificultat segons la seva opinió i ens va respondre el següent: « Totes són difícils, cada una té una dificultat diferent, una té el caràcter, altres els ritmes, altres exigeixen una gran concentració,l’important és que t’has de posar dins la personalitat de cada autor».
A més, felicitarem al director del Conservatori Professional de Música i Dansa de Felanitx, Joan Oliver, i demanàrem la seva opinió sobre el concert: « Bé la veritat és que cada any ens sorprenen amb les diferents obres dels compositors, cada vegada estan més elaborades i són més potents i sa feina que fa a l’orquestra en Pep Prohens com a director, la veritat, és que és fantàstica, i la prova són les obres que hem pogut sentir tant ahir a Palma, com avui vespre aquí a Sant Salvador han estat molt bones».
També li demanem quina obra li ha agradat més:. «Totes tenen una qualitat molt gran, jo per la meva formació som més bé clàssic, per tant aquelles obres més bones de sentir d’orella són les que més m’agraden, però he de reconèixer que la feina que fan els compositors dins la música contemporània sa d’anar difonent de cada vegada més, per tant és molt bo que se senti no només música de format clàssic també, aquesta més contemporània».
Enhorabona als 44 components i al director de l’orquestra, pel l’esforç que posaren als concerts tots i cada un dels components de l’orquestra amb una música que no és gens fàcil de tocar i que exigeix la màxima concentració enhorabona que fem extensiva als compositors de la XIII edició de l’Encontre de Música Contemporània, que sens dubte serà recordada com una de les millors edicions.

s/2019/07/P1080396.jpg”>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.