Entrevista a Natàlia Troya, batlessa de l’Ajuntament de Son Servera

El pacte entre PSOE i Independents de Son Servera ha tornat a reeditar-se, però amb canvis. La socialista Natàlia Troya, després dels bons resultats obtinguts a les urnes, serà la batlessa durant tot el mandat. Els Independents (amb tres regidors) assumiran les regidories d’Hisenda, Turisme, Serveis Socials, i Festes. El PSOE que va aconseguir sis regidors, un més que en les eleccions de 2015, es farà càrrec de la resta de les àrees. En l’oposició queda PP, ON-PI i Podem.

Enhorabona Natàlia … per la seva reelecció com a alcaldessa de Son Servera i per l’àmplia majoria aconseguida. Quins són els principals objectius per a la legislatura que comença?

Moltes gràcies. Els nostres objectius per a la legislatura que acabem d’iniciar seran seguir amb les polítiques de reducció de deute, esperant que les lleis estatals canviïn i ens deixin invertir el superàvit en projectes que millorin la qualitat de vida dels residents al municipi. Però com a principal objectiu és aconseguir una Escoleta municipal de 0 a 3 anys, creiem molt necessari poder disposar d’aquest servei en un municipi on un alt percentatge de la població es dedica al sector Serveis.

¿Des de fa 12 anys heu estat governant junts PSOE i Independents de Son Servera, Cala Millor, i Cala Bona. Fins al dia abans de la investidura no hi va haver pacte govern amb ells per a aquesta legislatura. A què es va deure aquest retard?

Bé, jo no ho consideraria un retard. Jo sempre dic que els pactes han de tenir uns bons pilars on assentar-se. Nosaltres ens vam reunir en diverses ocasions amb els nostres socis de govern, com també ho vam fer amb totes les forces polítiques que van obtenir representació a l’Ajuntament. En ser el partit més votat, el nostre deure era escoltar i cercar la millor proposta per als propers quatre anys.

¿Quines regidories gestionaran els “Independents”?

Per part dels Independents, gestionaran Turisme, Hisenda, Serveis Socials, Festes i Medi Ambient. El PSIB-PSOE gestionarem les càrters d’Urbanisme, Vies i Obres, Policia, personal, Gent Gran, Educació, Cultura, Participació Ciutadana, Patrimoni, Esports, Comerç i la cartera d’Igualtat i LGTBI que és de nova creació.

La reunió setmanal que es va acordar en el pacte per a aquesta nova legislatura entre tots els membres de l’equip de govern, és una novetat?

La reunió de coordinació la realitzem des de la legislatura passada, és una eina d’ajuda a tots els regidors que formem l’equip de govern

Dins dels projectes per a la pròxima legislatura, al programa facilitat als mitjans de comunicació, no hi ha previst una residència per a la gent gran. No és prioritari aquest tema per als components del pacte de govern?

A l’hora de redactar un programa electoral per a un municipi, és molt importat saber les competències que té l’administració en cada àmbit. A jo m’estranya que en programes electorals d’altres partits, s’especifiqui clarament la construcció d’una residència, quan aquesta competència és del Govern de les Illes Balears per tant són ells els que han d’apostar per construir una residència a la zona, llevat que aquests partits que prometien la construcció de la residència ho fessin amb empreses privades que l’únic que volen és guanyar diners. El nostre model de residència és públic. Coneixedors de les nostres competències municipals apostem per incrementar el servei a domicili a totes les persones dependents, apostarem per crear una xarxa de voluntariat, i de menjar a domicili, i com no, clar que reclamarem més places públiques en residències.

Per què es va deixar perdre en la passada legislatura l’oportunitat d’adquirir els solars on hi ha els aparcaments de Cala Millor?

Realitzem moltes negociacions amb la propietat i amb el fons inversor, però el preu fixat suposava a l’ajuntament endeutar-se amb un nou préstec hipotecari. Durant la campanya electoral el tema de l’aparcament ha estat molt recurrent, i vull aclarir que NO es perdran tots els aparcaments, ja que el 50% de l’espai adquirit per una empresa és d’ús públic i així seguirà sent.

Com pensen planificar la reordenació de les zones d’aparcament?

S’encarregarà un estudi de mobilitat de la zona costanera i es permetrà aparcar en zones on ara no és permès, com al carrer Na Penyal, Vinya del Mar, Ca S’Hereu … també m’agradaria fer esment a la zona d’aparcament que hi ha a l’entrada del municipi, la qual es va a Econdicionar en la passada legislatura i que ara mateix està infrautilitzada, ja que podria ser utilitzada per un nombre més gran de vehicles.

La decisió de despatxar tots els dimarts a Cala Millor per fer el consistori més accessible per a tots els ciutadans, ha estat molt celebrada pels veïns, enhorabona.

Gràcies, Era una proposta del nostre programa electoral, la qual considerem que ha estat rebuda per part de la població molt positivament. Ens desplaçarem tots els dimarts de 16:00 a 19:00 hores a partir del juliol i destacar que a part de despatxar amb l’alcaldessa, s’emetran certificats de padró.

Té previst continuar amb les escoles d’estiu a Son Servera i Cala Millor?

Per descomptat, és una servei molt necessari i que cada any veu incrementat el nombre d’alumnes que utilitzen els seus serveis, aquest any a Son Servera tenim 70 alumnes i a Cala Millor 90 alumnes.

Per què els nins amb necessitats especials majors de 12 anys no tenen escola d’estiu a Son Servera?

Les nostres escoletes municipals no fan distinció entre nins amb necessitats especials o no, l’edat per poder utilitzar el servei finalitza en tots els casos quan el nin té 12 anys. Però és a partir d’aquesta edat on oferim el servei “Estiu en Viu”, un servei municipal centrat en l’oci dels nins i nines a partir dels 13 anys i que es presta durant els mesos d’estiu.

Els nins i joves amb necessitats especials que van a APROSCOM de Manacor, durant el mes d’agost no disposen de servei de bus, hi ha l’estiu és quan els pares tenen feina. Pot fer alguna cosa al respecte l’Ajuntament?

Com que és un servei supramunicipal i afectà a diversos municipis es podria valorar realitzar alguna actuació conjunta. Des de l’Ajuntament de Son Servera tenim diferents convenis signats amb APROSCOM i molts usuaris que es beneficien dels seus serveis. Per descomptat és una tasca, la qual realitzen, molt necessària a la zona del Llevant.

Vostè va ser la primera batlessa en el Municipi de Son Servera, i en aquesta legislatura governaran 6 dones i 3 homes. Estarà contenta …

Si, és la primera vegada després de més de quaranta anys de democràcia que la figura de la dona predomina. Orgullosa d’anar avançant cap a la igualtat i d’aconseguir que la dona aquest integrada en la política municipal.

Quines actuacions van quedar pendents de la passada legislatura?

Tenim diverses obres que ja estan licitades i la seva execució s’iniciaran un cop finalitzi la temporada turística. Veurem realitzada una gran reforma sobre un tram del Passeig Marítim de Cala Millor i la reforma integral en el nucli de Son Servera amb l’empedrat del carrer Pere Antoni Servera, reforma carrer Tren i el gran espai de jocs infantils que es realitzarà a la Plaça Nova.

Moltes gràcies Natàlia.
Acabarem aquesta entrevista amb la frase amb què va acabar vostè
el seu discurs d’investidura com a batlessa.“DIRÉ EL QUE PENS I FARÉ EL QUE DIC…PARAULA DE DONA!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.