Celebrat el concert-espectacle de Sant Jaume de la Banda de Música de Felanitx

El passat diumenge 28 de juliol es celebrà al varador de Portocolom el tradicional i esperat concert de Sant Jaume, de la Banda de Música de Felanitx, on hi participaren enguany les Coral de Felanitx, Units com Brins (Felanitx), Porreres i Sant Joan i la col·laboració especial del Circ Bover, que sumà els seus espectacles a la música, així com també la de varis tamborers de la contrada.
El concert de Sant Jaume és molt especial pels components de la Banda de Música de Felanitx i pel seu director Víctor Ferragut. És un concert únic, on any rere any, sorprenen al públic ja que no saben fins un dies abans la temàtica elegida pel concert.
Enguany, l’esplanada del varador s’omplí de públic, quasi un miler de persones pogueren gaudir tant musicalment com visualment d’un concert on la temàtica central d’enguany fou l’aigua. Els assistents pogueren escoltar peces originals per a banda com The Mystery of Atlantis de M. Geisler i Mystic River de T. Doss, que encetaren el concert donant un aire místic, llavors ens traslladaren a les platges del brasil al ritme de Las playas de Rio de K. Vlak, i després els assistents poguérem escoltar l’obra Aquarium, de J. De Meij, amb motius inspirats amb diferents espècies del medi marí. Tot això, acompanyat amb tot moment de les actuacions i acrobàcies dels artistes del Circ Bover a davant i als costats de l’escenari.
Finalment, arribà la peça final, El Ilustre Marino, una obra èpica dedicada al marí i científic de Novelda, Jorge Juan y Santacília, on s’hi sumaren totes les corals. L’obra començà amb les suaus intervencions de les solistes Margalida Massutí a la veu i Xisca Asensio a la trompeta, i després la seva intensitat anà creixent amb la força de les corals i la banda, donant la sensació de ser una flota de vaixells atracant-se al port, on s’hi sumaren set tamborers, que sorgiren d’entre el públic avançant fins a l’escenari, fins a finalment sumar-s’hi la força final d’uns focs artificials que donaren la sorpresa.
Enhorabona al president de la Banda de Música de Felanitx, Xim Tomas, a tots els components de la banda i al seu director Víctor Ferragut, així com a tots components de les corals de: Porreres, Felanitx, Units com Brins, i Sant Joan, i als seus respectius director i directores, Damià Muñoz, Margalida Massutí,Xisca Rosselló i Daniel Mulet, i també a la col·laboració dels artistes del Circ Bover. Un magnífic i màgic concert que serà difícil de superar.
La Banda de Música de Felanitx vol agrair especialment a l’Ajuntament de Felanitx i la Regidoria de Cultura, a la Brigada Municipal i a Online sonoritzacions per fer possible any rere any tot aquest espectacle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.