Actuacions a Porreres i Binissalem de KamBrass Quintet

El grup Kambrass Quintet, està format per quatre joves de Catalunya, i l’al·lota felanitxera Maria Servera Monserrat, una jove que enguany ha finalitzat el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Javier Bonet Manrique (Membre de la Orquestra Nacional d’Espanya i solista internacional) obtenint matrícula d’honor. Juntament amb quatre joves catalans han format el KamBrass Quintet. Són joves que lluiten per obrir-se camí dins el difícil món de la música.
Aquest mes d’agost actuaran a Mallorca, la primera actuació de Kambrass Quintet serà dia 14 d’agost a les 19:30 h. a l’Auditori de Porreres, i dijous dia 15 actuaran al Casal de Cultura de Can Gelabert de Binissalem, a les 20:30 h. Dos concerts únics que no ens podem perdre els aficionats a la bona música.

Presentació KamBrass Quintet

KamBrass Quintet neix de la inquietud de 5 estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en crear un quintet de metalls. KamBrass, amb ja dos anys des de la seva creació, està integrat per Joan Pàmies (Reus, 1997), trompeta; Guillem Cardona (Berga, 1997), trompeta; Maria Servera (Felanitx, 1996), trompa; Xavier Gil (Olesa de Montserrat, 1995), trombó; i, Oriol Reverter (Alcanar, 1996), tuba.

Sota el mestratge de Pablo Manuel Fernández, Albert Gumí i Lluís Vidal, desenvolupen una formació ambiciosa que pretén sorprendre i captivar el públic. Han rebut classes magistrals de grups
reconeguts internacionalment com Opus 333 (quartet de Saxhorns parisenc) i Spanish Brass (quintet de metalls).

Quasi dos anys després de la seva formació, han realitzat diversos concerts a Alcanar, Berga, Barcelona, concerts a Ca’n Draper i Felanitx. Recentment, han estat escollits per formar part del Barcelona Obertura Spring Festival i del Cicle de concerts de Joves Intèrprets de l’Ametlla del Vallès.

ESPECTACLES I CONCERTS

IN TOUR és el viatge que ens proposa KamBrass Quintet per conèixer els diferents estils i èpoques de la música. Des del Barroc fins al Jazz, sortint des de casa i passant per Amèrica, els cinc joves ens ensenyaran els seus instruments de vent metalls i els secrets que amaga cada un dels períodes de la història de la música. Aquesta proposta vol apropar, tant als més petits com als més grans, els instruments de vent metall. El concert és 100% pedagògic i familiar, aconseguint que el públic pugui seguir detalladament el trajecte proposat. Creiem fermament que l’aportació de diversos exemples i les explicacions ajuden a la comprensió musical de cada obra.

La duració aproximada del concert és d’uns 50 minuts.

SECRETS és el nou espectacle de KamBrass Quintet que pretén acostar als més menuts els instruments de vent metall. Des del Barroc, passant pel Jazz i acabant per Disney, els infants de cicle mitjà i superior de primària podran descobrir les diferents sonoritats dels instruments del quintet de vent metall. La trompeta, la trompa, el trombó i la tuba donaran sonoritat a un espectacle on els infants seran els protagonistes.

COMPONENTS:
Guillem Cardona Zaera ( 1997, Berga) inicià els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Berga on cursà el grau elemental i mitjà amb el professor Xavier Planes. Aquest any ha finalitzat el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya, sota el mestratge de Mireia Farrés (solista de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, OBC).

Ha realitzat diverses Màster-classes amb diferents trompetistes de renom internacional com Lluís González, Josep Casado, Manuel Blanco, Gábor Tarkövi, Frits Damrow, Matthew Sadler, Laura Vukobratovic, Jeroen Berwaerts, Charles Schlueter, entre d’altres.

Ha col·laborat amb diverses orquestres professionals com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) o l’Orquestra Terres de Marca. El 2013 va estar guardonat als premis Beca Josep Maria Bernat de Bellpuig per a instruments de cobla. Actualment és trompeta titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i professor de trompeta al Conservatori dels Pirineus, Berga.

Joan Pàmies Magrané (1997 a Reus), començà els seus estudis musicals al Conservatori de Música de Reus on cursà el grau elemental i professional, amb els professors Carles Fabra i Joan Ramon Reverté Reverté, obtenint de nota de final de grau un excel·lent. Aquest any ha finalitzat el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya, sota el mestratge de Mireia Farrés (solista de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya,OBC).

Ha realitzat diverses Màster-classes amb diferents trompetistes de renom com Luis González, Josep Casado, Rubén Marqués, Roberto Bodí, Manuel Blanco, Gábor Tarkövi, Frits Damrow, Florian Kirner, Matthew Sadler, Jeroen Berwaerts, Laura Vukobratovic, Charles Schlueter, entre d’altres.

Com a experiència acadèmica ha format part de vàries joves orquestres com la JOIC (Jove Orquestra Intercomarcal), la JOAG (Jove Orquestra de l’Auditori de Girona), JOSDT (Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona), JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).

Com a experiència professional, va col·laborar amb: l’any 2015 amb la OCGr (Orquestra de Cambra de Granollers), al 2018 i 2019 amb la Orquesta Santa Cecília de Madrid i al 2019 en el Festival Interlaken Classics amb la Orchestra Zakhar Bron.

Actualment també és professor a l’Escola de Música del Palau, a Barcelona.

Maria Servera Monserrat (Felanitx,1996) cursà els estudis de grau elemental i part dels ensenyaments professionals a l’Escola de Música Pare Aulí de Felanitx amb el professor César Guillem Zaragoza i Miquela Orfí Huguet respectivament, i finalitza el grau professional amb nota d’excel·lent al conservatori professional de música i dansa de les Illes Balears amb el professor José Luís Bartual. Aquest any ha finalitzat el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Javier Bonet Manrique (Membre de la Orquestra Nacional d’Espanya i solista internacional) obtenint matrícula d’honor.

Ha rebut diverses Master Classes d’interpretació amb artistes reconeguts com ara Maria Rubio, Nancy Joy, José Luis Sogorb, Manolo, Pérez, Daniel Bourgue, Rik Vercruysse, Raimund Zell, Markus Maskunitti, Eric Terwilliger,… d’aquest últim al 2017 va obtenir una beca de les dues donades a Espanya per a assistir al curs Eva Lind a Tirol (Àustria). Des de 2013 ha rebut classes de perfeccionament a càrrec del professor Juan Pavía Font i Miriam Merino Díez.

Ha format part de d’algunes joves orquestres com la JOIB i la JOL i també ha col·laborat en projectes de la Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears, Barcelona 216 Simfònica Tekhné de Barcelona, Orquestra Nessum Dorma, Jove Orquestra de Sabadell, amb la IYSO de Bremen, Orquestra de Cambra del Penedès i i Orquestra Nacional d’Espanya. El 2018 ha format part de l’acadèmia de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Oriol Reverter Curto, nascut a Alcanar el 28 de Juliol de 1996, comença els seus estudis musicals, especialitat bombardí, a l’Escola Municipal de Música d’Alcanar. Finalitza el Grau Professional de bombardí al Conservatori de Música “Mestre Feliu” de Benicarló, amb la qualificació més alta i obtenint el Premi Extraordinari de fi de grau.

Des de l’any 2015 fins l’actualitat, estudia a la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el grau d’interpretació de Tuba i Bombardí amb el professor Pablo Manuel Fernández García (tuba solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya).

Ha realitzat diferents Master Classes d’interpretació amb intèrprets reconeguts com ara Perry Hoogendijk (tuba solista de la Royal Concertgebouw Orchestre), Steve Rossé (tuba solista de la Sidney Symphony Orchestra), Sergio Finca (tubista de Spanish Brass), Ricardo Carvalhoso (tuba solista de la Münchner Philarmoniker), Steven Mead (solista internacional), Hélène Escriva (solista internacional), Gérard Buquet (tuba de l’Ensemble Intercontemporaine 1976-2001).

Ha col·laborat amb orquestres com la Orquestra Simfònica del Vallès, la Giorquestra i la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Recentment ha passat a ser membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Xavier Gil Batet (1995, Olesa de Montserrat) inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal d’Olesa de Montserrat, on cursa grau elemental de trombó amb Miquel Àngel López. Als 10 anys, entra a l’Escolania de Montserrat on seguirà amb el trombó i començarà els estudis de piano i cant. Durant dos anys, va rebre classes de Carlos Gil i Inda Bonet a l’Aula de Trombó (València).

Posteriorment finalitzarà el estudis de Grau Professinal al Conservatori Joan Just d’Igualada amb l’especialitat de trombó amb Jordi Giménez. Ha rebut classes magistrals de la mà de Gilles Millière, Michel Becquet, Ximo Vicedo, Christian Lindberg, Stefan Schulz,

Aquest any ha finalitzat els estudis de grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Daniel Perpiñán. És professor de trombó i llenguatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.