Exitosa presentació del projecte “Espais de la Batalla de Mallorca”

El passat dijous, 1 d’agost, es va dur a terme la presentació del projecte “Espais de la Batalla de Mallorca” a l’Espai 36, la qual va comptar amb un gran nombre d’assistents d’arreu de l’illa que gaudiren de les explicacions  dels resultats obtinguts de les tres campanyes realitzades, per part dels doctors i directors del projecte Gonzalo Berger i Manuel Aguilera i de l’arqueòloga Alejandra Linares.

El projecte s’anomena “Batalla de Mallorca” i compta amb el suport del Consell de Mallorca i dels ajuntaments de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar. Aquest any, ha estat format per vuit voluntaris –entre els quals es troben les llorencines Núria Llull i Marina Velasco– de diferents universitats de les Illes (UIB i CESAG) i Catalunya (UPF, UOC i UB) i amb formacions en arqueologia, història, periodisme i gestió cultural, amb l’objectiu de recercar, documentar i protegir els espais i les restes materials de la guerra del 1936 a Mallorca.

Desquerra a dreta i d’adalt a abaix: Alícia Duran (Regidora de d’Educació, Joventut i Festes), Dolors Sánchez (Regidora de Cultura), Núria Llull, Alejandra Linares, Maria Antònia Fernàndez, Elisabeth Ripoll, Jordi Prunés, Manuel Aguilera, Gonzalo Berger, Marina Velasco i Pere Rullàn.

Des del diumenge 27 de juliol fins al divendres 2 d’agost, el grup d’investigadors de Batalla de Mallorca va excavar un vèrtex fortificat a un munt pròxim a Son Carrió (Sant Llorenç des Cardassar), van documentar l’espai i van identificar les nombroses restes materials de la guerra civil que hi van aparèixer, les quals seran lliurades al Museu de Mallorca per a la seva correcta conservació.

Es té previst que aquestes campanyes s’allarguin fins al 2022.

Per a conèixer en profunditat aquest projecte, podeu visitar la seva pàgina web: www.batallademallorca.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.