La Banda de Música de Manacor convidada a les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina (Alacant)

El passat divendres dia 9 d’agost, a les 06´30 del matí, la Banda de Música de Manacor i acompanyants sortien cap a l’aeroport per embarcar rumb a Alacant i a les dotze del migdia arribaren al poble de Cocentaina per participar en les de festes de Moros i Cristians convidats per la “Filà Contestanos”.
Les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina sa celebren en honor a Sant Hipòlit. La desfilada de les 16 filaes acompanyades per les seves bandes de música des de dalt del Passeig del Comtat fins a la plaça del Pla és el primer acte d’un intens programa. Centenars de persones assisteixen a la interpretació de l’Himne de Festes, i enguany la direcció i l’honor ha recaigut en el músic contestà Edu Bernabéu, natural del poble, i actual director de la Banda de Música de Manacor. La batlessa de Cocentaina i el mestre de festa li fan entrega de la batuta.
L’horabaixa els músics i expedició manacorina anaren a veure l’entrada de bandes, en la que desfilaren totes les bandes oficials de les «filaes», i al final de la mateixa s’interpreta l’himne de Cocentaina que enguany va tenir l’honor com hem dit de dirigir el director Edu Bernabéu, actual director de la banda manacorina i natural de Cocentaina, el quan abans de venir a Mallorca va ser director de la banda del poble. La Fila contestana (els amfitrions de la banda) els convidaren a sopar junts, amb la tradicional degustació de la «Olleta Contestana», després del sopar els convidaren a desfilar junts (els manacorins sense tocar) però els va servir per aprendre els passos de la desfilada.
La jornada del dissabte és una de les més intenses. La banda va tocar juntament amb la Banda de Música de Penàguila, interpretant el pasdoble dianer Juanvi, dedicat a un jove membre de la filà. Després de la desfilada un bon berenar els va donar força per afrontar la jornada.
Començà des de primera hora del matí amb la missa i la Primera Diana, i arribà el moment més esperat,Boatos, festers, de música van desfilar per Cocentaina en honor de Sant Hipòlit.La desfilada va comptar amb la participació de més de 3.000 persones, i amb una durada d’unes tres hores.
L’entrada de carrosses i bandes «de Moros i Cristians» va arrencar a les set de l’horabaixa amb la Filà Contestans al capdavant, encarregada en aquesta edició d’ostentar la capitania pel bàndol de la creu. El Lleó rampant, icona de la filà, va ser l’eix central de la desfilada en el que van participar dos espectaulars ballets que van simular la importància de les armes de defenta i l’heroïcitat d’aquest animal. La banda manacorina amb el seu director Edu Bernabéu, acompanyava la carrossa més important de la festa, la del Capità Cristià, interpretant un arranjament de la banda sonora de la pel·lícula Gladiator, feta especialment en homenatge a Màxim Ferrer Sellès, el capità cristià d’enguany, que va aparèixer acompanyat per la seva dona i els seus fills en una espectacular carrossa que simulava un antic carro de guerra. Per sort la banda manacorina va fer l’entrada a la plaça al minut 37, i després els músics gaudiren de la desfilada.
Per cert, que amb les files del capità moro, hi desfilava l’ex porter del C.D. Manacor l’any que va pujar a 2ªB, Manolo Molto, que va saludar als manacorins i es va fer una foto amb en Mateu Riera.
El diumenge ja en pla turista van assistir a l’ofrena floral al patró de Cocentaina, Sant Hipòlit, i en acabar tingué lloc la presentació d’armes, dels dos capitans que esperen a la plaça, i totes les Filàes participants els reten honors.
Seguidament participaren a un dinar de germanor amb els seus amfitrions, la Filà Contestanos. Va ser una experiència inoblidable per a tots els components de la banda viure i participar d’aquestes festes tan especials al poble del seu director.
Per aquest viatge la banda manacorina, va comptar amb l’ajuda desinteressada de MUSICASA, que es va fer càrrec del transport dels instruments més pesats, motiu pel qual la banda volen fer públic el seu agraïment.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.