Multitudinària assistència al Sopar-Subhasta d’Art Solidari a benefici de Llevant en Marxa

El passat divendres dia 16, al Club Nàutic de Porto Cristo es va celebrar el tradicional Sopar-Subhasta d’Art Solidari de Llevant en Marxa, l’assistència va ser multitudinària i especial, es va omplir per complet l’aforament del Club Nàutic. El projecte d’enguany va destinat a favor de la dona a Etiòpia. El president Antoni Mesquida, donava la benvinguda als nombrosos assistents. Enguany la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada, va voler donar suport al projecte de Llevant en Marxa, i va acudir a saludar al president Antoni Mesquida, i li va testimoniar el seu suport als projectes de Llevant en Marxa. Ágatha, va conèixer de primera mà, la tasca de l’ONG, i es va interessar de manera especial pel projecte que duen a terme per millorar la qualitat de vida de la dona etíop. Si bé, no es va poder quedar al sopar-subhasta, ja que tenia altres compromisos va xerrar animadament amb totes les persones que acudiren a saludar-la.

Abans del sopar, mentre els assistens visitaven les obres exposades per a la subhasta, Marta, una jove violinista que aquest any ha acabat els seus estudis superiones de violin anava tocant belles sonates.

El sopar va ser servit per la família Esteban Catalá, responsables de la cuina de La Salle. El servici va ser excel·lent i ràpid, tot i així que donaren sopar a 350 persones.
Abans de donar pas a la subhasta el president Antoni Mesquida, va explicar que els objectius de Llevant en Marxa, és que les dones pugin tenir un futur millor i es pugi acabar amb la mutilació genital femenina. A més, va agrair la generositat dels pintors i de les seves famílies, ja que l’èxit de la subhasta és gràcies a ells va dir.

Es van subhastar quadres de: Luis Maraver, Llorenç Burgos, Marc Ferragut, Joan Trujillo, Jesús Ballester, Pascual de Cabo, Femeneis, Castellanes, Miquel Febrer, Jaume Pinya, Esperança Mestre, Barbara Joan, Miquel Llabrés, Coll Bardolet, Sergi Barnils, Manuel Fuentes, Antoni Llabres, Miquel Peñaranda, Serafi Sard, Monique Girard, Sitges Febrer, Maria Huerga, Maria Vich, Miquel Brunet, Miquel Mesquida, Manolo Ruibal, Francisco Rosselló, Anibal Camduro, Miguel A. Campano, Llorenç Ginard, Rogelio, i Pedro Flores, entre d’altres.

La subhasta va ser espectacular…Antoni Mesquida, va fer la descripció de les obres, i anava agraint les donacions als artistes, o les seves famílies, en el cas de les obres de, Riera Ferrari, Col Bardolet, i altres. La gran artista i veterana especialista de les subhastes, Cati Veny, la va conduir amb simpàtia i enginy, picant als pujadors i aconseguint fer passar una bona estona als nombrosos assistents que es divertiren de valent amb les bromes i les piques de na Cati. En total es van recaptar 47.000€. Hi ha que felicitar a tot l’equip de col·laboradors de Llevant en Marxa, pel seu treball organitzatiu i coordinació a l’hora de presentar al públic els quadres de la subhasta.
Acabada la subhasta el president, Antoni Mesquida, va agraïr als assistents l’ajuda i el recolçament que han tingut amb Llevant en Marxa, i va tenir un record especial per n’Andreva de ca «Ses Macianeres», i va agrair a les seves germanes el suport i la seva assitència durant aquests vint anys al sopar subhasta, agraïment que va fer extensiu a totes persones que han donat suport a Llevant en Marxa.


“Empoderament de la dona Etíop”

Llevant en Marxa amb la dona etíop.
Una agulla, un fil i un tros de tela poden ser molt més que simples utensilis. Serveixen per confeccionar la teva pròpia roba i, a vegades, en un lloc i un context determinat, poden ser també sinònim d’apoderament, aprenentatge i autonomia. És el cas de la zona de Ropi a l’Etiòpia, on vàrem poder comprovar com un taller d’iniciació a la costura pot formar a la dona en una nova professió i, sobsretot, li permet concebre una nova visió del seu futur.

Millorar la qualitat de vida de la dona etíop i contribuir al seu desenvolupament econòmic i social és en aquests moments un dels punts prioritaris de la nostra agenda. I er fer-ho cal tenir una visió global i observar tots els aspectes que l’afecten: des de saber utilitzar una màquina de cosir a aconseguir acabar amb un problema que la comunitat arrossega des de fa segles con és la mutilació genital femenina. Aquesta pràctica consisteix en l’ablandació o extripació del clítoris i està estesa a molts de països d’Àfrica. Tot i que a l’Etiòpia és il·legal, actualment encara afecta una quarta part de les dones del país. A escala internacional, l’Organització Mundial de la Salut ha alertat quealmenys 200 milions de dones d’arreu del món n’han patit les conseqüències.

Llevant en Marxa és amb la dona etíop. Coneixem les seves dificultats i treballam per superar-les. Si una agulla i un fil poden crear futur, la nostra tasca sempre tendrà sentit.
Constança Amengual Gayà, periodista i col·laboradora Llevant en Marxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.