Diada castellera a Manacor dels Al·lots de Llevant i colles convidades

El passat dissabte dia 12 d’octubre els Al·lots de Llevant varen celebrar a la plaça de Sa Bassa de Manacor la seva diada, sens dubte és l’actuació més important del seu calendari, i el dia on volen demostrar els seus millors castells. A l’hora de la veritat, la feina feta a l’assaig va donar el seu fruit i els castellers varen descarregar tres castells de set a plaça per primer cop enguany, incloent tres estrenes.
A les cinc i mitja de l’horabaixa varen entrar a sa Bassa amb un pilar de quatre caminant. Després varen descarregar el tres de set, castell que tenen dominat i que va servir per asserenar els ànims. En segona ronda varen completar el cinc de set, cosa que no feien des de l’actuació de Fires i Festes de l’any passat. Després varen descarregar de manenera espectacular el primer quatre de set amb agulla de la temporada. En ronda de pilars descarregaren el primer pilar de cinc de l’any.
L’actuació va acabar amb diversos pilars de quatre i amb un tres de sis conjunt, és a dir, un castell format per castellers de les tres colles presents a plaça (a més dels Al·lots també hi havia els Castellers de Mallorca i els Castelleres de Mediona, una colla d’una petita població a prop de Vilafranca del Penedès).
El casteller Sebastià Grimalt, ens informà que el proper cap de setmana els Al·lots de Llevant aniran de viatge a Lleida per completar l’intercanvi iniciat l’any passat amb la colla d’aquesta ciutat. Entre castellers i acompanyants l’expedició estarà formada per unes cent persones. La més petita serà na Roser, de 5 mesos que acompanyarà als seus pares. Actualment formen la colla castellera tres generacions, els dos més grans tenen 71, i 73 anys que ajuden i participen amb entusiasme al costat dels seus fills i néts. La colla castellera s’ha convertit en una gran família on comparteixen assajos, actuacions, dinars, i divertides sortides i actuacions a la peninsula, que és el que més agrada als joves de la colla castellera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.