Presentació del llibre “Hem viscut sa torrentada”

El passat dijous, 31 d’octubre, l’Espai 36 va ser l’escenari que va acollir la presentació del llibre “Hem viscut sa torrentada”, un relat psicoeducatiu per als menors que han estat testimonis d’una situació catastròfica.

La presentació va anar a càrrec del batlle de Sant Llorenç des Cardassar, el senyor Mateu Puigròs; de la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la doctora Joana Maria Seguí; i dels autors, Patrícia García i Rubén Ceinos.

A l’acte, hi van assistir una representació dels equips directius, dels delegats i de l’alumnat dels cursos dels centres educatius de Sant Llorenç des Cardassar, de Son Carrió i de sa Coma.

El conte, basat en la catàstrofe real que va tenir lloc el 2018 al municipi de Sant Llorenç des Cardassar, narra la història de diversos personatges que sobreviuen a una torrentada i que posteriorment reben suport psicològic, tant els primers dies com mesos després.

Amb aquest llibre, els autors pretenen crear un material psicoeducatiu per a les persones, especialment menors, que han viscut o han estat testimonis d’una situació catastròfica inesperada. El fet de descriure l’incident i de reflexionar-hi pot proporcionar un marc adequat per recordar la situació viscuda, i així ajudar a prevenir l’aparició del trastorn d’estrès posttraumàtic. A més d’un valor terapèutic, aquest relat pot contribuir al fet que els menors que no hagin viscut aquesta situació puguin empatitzar amb els qui sí que l’han experimentat i adquirir la capacitat per superar l’impacte emocional que genera.

El volum ha estat editat per Edicions UIB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, i se n’han imprès 400 exemplars per als escolars de la zona de Sant Llorenç des Cardassar, de Son Carrió i de sa Coma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.