Alumnes del Centre d’Adults de Sant Llorenç participaren a el curs de cuina impartit pel cuiner Tomeu Caldentey

El passat dijous dia 28 de novembre, els alumnes del Centre d’Adults de Sant Llorenç van finalitzar el curs de cuina impartit durant el mes de novembre pel cuiner llorencí Tomeu Caldentey. En Tomeu, feia bastants d’anys que no impartia cursets, a finals d’octubre del passat any tenia previst fer-n´he un, però el va susprendre amb motiu de la torrentada.
Fa més de vint anys, vaig tenir la sort d’assistir al I Curset de Bolets que va impartir a Sant Llorenç en Tomeu, de llavors ençà he seguit la trajectoria professional d’en Tomeu, al qual admiro per la seva capacitat d’evolucionar, canviar, i reinventar-se amb nous projectes. Com és sabut per tots els llorencins, va ser el primer cuiner mallorquí en tenir una “Estrella Michelin”.
Va ser interessant assistir a la darrera classe d’en Tomeu, i comprovar com els alumnes asistentents estaven pendents en tot moment dels plats que anava cuinat en Tomeu, fent preguntes sobre els ingredients utilitzats, escoltant atentament els nous suggeriments del xef, partint d’ingredients bàsics, i preguntant les possibilitats dels bolets per utilitzar-los amb diferents combinacions.
Vaig demanar a n’en Tomeu el nom d’un dels plats i em va respodre: El nom dels plats per a mi no és tan important com les idees que podem tenir a partir dels plats que, són simplement demostracions de les possibilitats que donen aquests productes. Cuina saborosa amb bolets i verdures. Les receptes per jo no són molt fonamentals. Als meus cursos intent donar idees, obrir camins, per anar fet coses a partir de les materies que són les protagonistes.
Per tant, hem fet plats on no hi ha hagut, ni carn, ni peix bàsicament, i si hem posat ha estat en molt poca quantitat. Les verdures i els bolets han tingut un paper protagonista tal com volien els participants. Els bolets són un producte màgic que a mi sempre m’ha encisat i agradat molt. És un producte que sempre hi és present i molt més evidentament a la tardor. És un producte versatil que m’hos dona molt de joc i que cada un dels bolets m’hos aporta coses diferents. Per tant és un producte molt important dins la meva cuina amb el qual disfrut molt de cuinar i menjar”.
Enhorabona als participants, i que aquestes festes de Nadal, pugueu posar en pràctica les lliçons de l’interessant curs que us ha impartit Tomeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.