Inaugurada a Manacor l’exposició de D. Llorenç Bonnín

El passat dissabte, dia 11 de gener, va ser inaugurada a l’Associció Cultural S’Agrícola de Manacor l’exposició de quadres de D. Llorenç Bonnín. Aquests quadres han estat cedits pel seu nebot, Pere Bonnín i són un recull de diverses èpoques ja que van des de quadres de motius religiosos pintats a la seva joventut fins a paisatges mallorquins i retrats de la seva família realitzats en la seva maduresa.
D. Llorenç Bonnín va néixer a Manacor l’any 1921, el seu primer destí com a capellà va ser Son Macià a l’any 1945 fins que al 1954 el varen nomenar vicari de Crist Rei on va deixar una llarga empremta al llarg de més de 50 anys. Home icònic i polifacètic, les seves diferents tasques paral·leles a la religiosa el portaren a l’escriptura, centrada sobre tot en el seu poemari en català, i la pintura realitzant els murals que decoren els temples de Crist Rei i Sant Pau a Manacor i de Son Valls a Felanitx.
La inauguració que va presentar Tomeu Matamalas va servir per retre-li un petit homenatge. Seguidament es va projectar un vídeo sobre D. Llorenç que va fer per al programa Sal i Llum José L. García Mallada. En aquest vídeo es veuen els diferents llocs on D. Llorenç hi va deixar la seva petjada com Son Macià, Son Valls o Crist Rei ja sigui com a sacerdot o com a pintor.
Va tancar l’acte el seu nebot Pere Bonnín contant anècdotes del seu oncle i finalment va llegir una emotiva carta escrita quasi al final dels seus dies.
L’exposició podrà ser visitada fins dia 30 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.