Celebrada la Festa Diada de la Pau 2020 el CEIP Punta de n’Amer de sa Coma

El dijous 30 de gener al CEIP Punta de n’Amer de sa Coma es va celebrar la Festa Diada de la Pau, el CEIP Punta de n’Amer aposta per Créixer en Valors!
Al llarg d’aquests mesos, però sobretot aquesta darrera setmana s’han anat treballant distints tallers per tal de fomentar la germanor, respecte, solidaritat, … entre altres conceptes tan necessaris a tenir presents en el dia a dia. Com tots i totes sabem, la diada de la pau i la no violència no és cosa a treballar només un cop a l’any; però sí que nosaltres pensem que és important que continuï la seva festa per tal de celebrar-ho i que tengui un caire positiu i d’alegria.
Per aquest motiu, l’AMIPA del nostre centre un any més, realitzà una trobada per la tarda on tothom hi tingué cabuda. Des dels més petitets i petitetes, com ja adults. L’edat no és un problema per formar part de la nostra família.
Els Spaguetti Yeyé donaren el sus un any més amb el seu gran sentit de l’humor i energia, na Cristina d’ASPANOB ens alegrà la vetllada amb el cor tan sincer i tendre que la caracteritza; així com gràcies a les ulleres màgiques que porta, podíem veure el costat més humà de les persones, Free Soul Dance Centre preparà coreografies on vèiem distintes generacions, juntant famílies i amistats; moment màgic del Conta contes a càrrec de Conte Contat; així com la gran importància dels distints tallers afavorint un espai d’unió entre els infants, fent entre tots i totes poble. Agrair la participació dels i les alumnes de 6è, qui estaren a les distintes casetes venent xapes/imants, recollint aparells electrònics vells o romputs; així com un altre grupet realitzant maquillatge de fantasia. Gràcies a tots i a totes pel vostre somriure còmplice; és un regal molt poderós.
El Bus més solidari de les Illes Balears aconseguí 37 donacions de sang, on 7 foren nou donants. Tot i ser un nucli petitet i més en el mes de gener. Des de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ens volen agrair molt sincerament la nostra col·laboració i implicació. Aquest dia, solem duplicar el nombre de donacions en quant a la mitja; així que sí… val la pena!
De fet, des de la fundació també han volgut participar amb la recollida d’aparells electrònics i així poder apadrinar més ximpanzés que es trobin a l’Institut Jane Goodall recuperant-se de les ferides que puguin haver patit per la petjada humana.
Tots i totes treballant en equip per a que la festa tingués sentit.
Pel matí, els i les alumnes de 3r i 4t d’EP anaren a la platja de Sa Coma, on s’aprofità per parlar del desembarcament que hi succeí al 1936 a causa de la Guerra Civil Espanyola. Visitaren distintes construccions que encara hi queden com a testimoni d’aquell fet. Acabaren la diada realitzant una mandala sobre l’arena. Des de fa uns anys, la realització tant de mandales, com sudokus són una eina molt important per canalitzar els estats d’ànims i així fomentar la tranquil·litat, pau i equilibri; a la vegada que treballar la imaginació, creativitat i velocitat mental quan un hi té pràctica.
L’alumnat de 5è ha comptat amb la visita del Club de bàsquet DISCAESPORTS, qui ens ha demostrat que anar amb cadira de rodes no és sinònim de no poder fer les mateixes coses que nosaltres. Les poden fer, però implicarà major esforç i major esperit de superació. Tal volta tenen el seu i el que nosaltres no aprofitam. Ens han donat una bona lliçó!
Treball en equip, tolerància, jugar amb seny, humilitat, convivència, compromís,… Però sobre totes les coses RESPECTE cap a un mateix i cap als altres!
Si hi afegim una alimentació saludable i la pràctica d’esport, ja seria l’escut perfecte per protegir el nostre cos i la nostra ment de possibles atacs verbals, vírics, físics, entre d’altres iguals d’agressius. La part més divertida fou quan pogueren jugar amb ells. Empraren les cadires de roda especials per jugar a bàsquet, feren una carrera de velocitat i encistellaren. Ufff, no fou gens fàcil! Però el millor de tot, va ser que tots junts ho intentaren, rigueren i es donaren ànims!
N’Ana i na Georgina són de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears. Xerraren amb els i les alumnes de 4t i 6è d’EP. Els/les alumnes de 6è feren la 2a part de curs i aquest fou realitzat en llengua anglesa, on aprengueren més coses sobre la llengua de signes. L’alumnat ha pogut entendre com d’important és posar en pràctica tot allò après a les sessions d’anglès quan aquest ha de realitzar gravacions: Vocalització, no tapar-se la cara quan es parla, emprar els gestos per poder ampliar la informació donada, mirar a càmera, l’expressivitat a l’hora de parlar, presentació de subtítols, … Tot això ajuda a l’espectador/a; però sobretot quan la capacitat auditiva falla o quan s’empra un idioma estranger totalment desconegut per aquella persona que escolta. Poder entendre per context és molt important.
Així doncs, només ens resta, donar-vos les gràcies a tots i a totes un any més. A tota la gent que no pogué venir, però que d’una manera o altra han trobat la forma de ser-hi presents bé via missatges de suport, com ajudant directa o indirectament, gràcies a totes les entitats i serveis que han donat una mà; així com a vosaltres lectors/lectores per dedicar el temps a llegir aquesta notícia.
EQUIP HUMÀ DE CEIP PUNTA DE N’AMER
(AMIPA, FAMÍLIES, ALUMNES, DOCENTS, SERVEIS I AMISTATS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.