La I Fira de les Dones celebrada a Manacor esdevé un èxit

Milers de persones visiten la Fira de les Dones organitzada per “mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques”

La primera fira destinada a mostrar la feina de dones artistes, artesanes, membres d’entitats socials i de moltes altres esdevé un èxit. Més de vuitanta parades de tot color i una quinzena d’actes per a tots els públics han omplert la jornada, vigília del Dia Internacional de la Dona.

De les més de cent dones que han mostrat la seva feina i talent moltes són dones amb una inquietud o interès que han decidit venir a la fira per mostrar allò que saben fer i fan a casa però que no han mostrat a ningú. D’altres ens han mostrat la seva professió, el seu negoci, bé amb la venda de productes o bé amb una parada informativa. A més, són moltes les dones i grups de dones que s’han ofert a omplir la Fira més enllà de les vuitanta parades incites, amb actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, i molt més, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real. Finalment, la Fira ha comptat també amb la participació dels col·lectius feministes i de dones, així com d’entitats socials que fan feina al municipi i que de forma directa treballen per la igualtat o tenen projectes concrets.

La Fira de les Dones ha estat dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia, i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat.

L’epicentre ha estat el claustre de sant Vicenç Ferrer, que ha comprès activitats de les 11 a les 14 h, amb una actuació de piano, un recital poètic i un vermut feminista acompanyat de la música d’Estepa Blanca i Río Ciclo. El capvespre s’ha omplert amb la performance “Energia Femenina”, que s’ha repetit a les 17, 18 i 18.45 h. Per altra banda, durant tot el dia s’hi ha pogut visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones artistes i artesanes, així com l’exposició de drets humans “Prostitució nua i crua”, de Metges del Món.

A la plaça del Convent s’hi ha donat la inauguració de la Fira. A més, la plaça ha comprès activitats de tota casta. De les 10 a les 12.30 h s’ha pogut gaudir d’una actuació de dansa i música, un contactontes, un taller creatiu per a infants i una xerrada informativa sobre ioga. A l’horabaixa, entre les 16.30 i les 18 h, s’ha dut a terme un taller d’estimulació sensorial per a infants, de dos espectacles de contacontes – “La dimònia Apol·lònia” i “La caputxeta forçuda” –, entre d’altres.

A la Institució Pública Antoni M. Alcover, s’ha comptat amb una presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre, i el concert de Jo Jet i Maria Ribot, a les 20 h.

Tot això, amb l’objectiu clar de mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques. Com s’ha apuntat des del departament d’Igualtat, “la I Fira de les Dones s’ha organitzat amb un doble objectiu: visibilitzar tot el talent femení i, per altra banda, fer xarxa de dones i entre dones, perquè és l’única manera de revertir les desigualtats de gènere”. A més, durant la jornada es donaran diverses activitats complementàries, com un vermut al migdia amb el grup Río Ciclo o el tancament de la fira amb Jo Jet i Maria Ribot a la Institució Alcover. Segons explicava la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, “volem donar les gràcies a les dones del municipi i d’arreu de Mallorca que han volgut col·locar la seva parada a la Fira, és molt important donar visibilitat a les dones amb talent i generar teixit entre elles”.

Un pensament a “La I Fira de les Dones celebrada a Manacor esdevé un èxit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.