El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar estudia l’aplicació de mesures extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 en el turisme

Representants del Consorci i els hotelers de la zona es va reunir el dilluns 13 d’abril per videoconferència per analitzar la situació actual a ambdós municipis.

Representats del Consorci de Turisme de Cala Millor han mantingut aquest dilluns una reunió en línia amb representats del sector turístic de la zona i dels ajuntaments per tal d’analitzar i estudiar la situació actual d’ambdós municipis a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.

Tots els assistents en aquesta videoconferència han coincidit a mostrar la seva preocupació per la situació actual del sector pel fet de no saber quan es podran o no obrir de nou els establiments turístics aquesta temporada i en quines condicions.

Per tot això i davant la situació d’incertesa, s’han posat damunt la taula propostes d’actuacions i mesures que des dels ajuntaments es poden dur a terme per pal·liar l’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària.

Així, el primer pas ha estat la creació d’una comissió de treball que es reunirà setmanalment per debatre mesures, analitzar la situació de forma continuada i treballar junts en pro de la recuperació. En aquesta comissió hi participaran membres del Consorci, representants hotelers de la zona i també s’hi inclouran representants de l’oferta complementària dels municipis, com ara comerços i el sector de la restauració, que també es veuen afectats de ple per aquesta situació.

Amb tot, en aquesta reunió els dos ajuntaments ja han presentat algunes de les primeres mesures;«per ajudar els empresaris i comerciants i minimitzar-los, en la mesura possible, els efectes econòmics volem aplicar la bonificació total de la taxa d’ocupació de la via pública» assegura Margalida Vives, presidenta del Consorci. Aquesta, és una de les mesures més destacades, ja que implicaria un estalvi important per a aquells establiments que tenen una terrassa o qualsevol material a la via pública, i que enguany no haurien de pagar la taxa per seguir tenint aquest servei.

En aquest mateix sentit també s’estudia una bonificació similar en la taxa de fems i clavegueram.

En qualsevol cas, aquestes mesures, que s’estan estudiant en aquests moments, aniran acompanyades d’altres per als ciutadans que tenguin possibilitats de quedar en una situació precària i amb les quals des de l’àrea de Serveis Socials també hi estan treballant. Propostes que aniran encaminades a cobrir les necessitats essencials allà on les ajudes estatals i autonòmiques no arribin.

Finalment, s’ha tornat a insistir en la necessitat urgent de poder utilitzar els romanents de tresoreria dels ajuntaments en pro d’ajudes per a la ciutadania i, per tant, en l’eliminació de la regla de despesa que impedeix utilitzar aquests doblers. Una petició ja s’ha fet en reiterades ocasions.

Des dels ajuntaments també es vol instar i remarcar la necessitat que l’esforç dels consistoris vengui emparada per altres mesures tan des del Govern autonòmic com des del Govern central, «tant per protegir el petit, mitjà i gran empresari per poder tornar a dinamitzar el mercat laboral una vegada passada la crisi, com per als treballador, amb l’objectiu que ningú no quedi en situació de risc. Necessitam la implicació de tots.» conclou Nicolau Bordal, regidor de Turisme de Sant Llorenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.