Tercera reunió del Consorci de Turisme i el sector turístic de Cala Millor demanat mesures contra la crisi sanitària

El Consorci de Turisme i el sector turístic de Cala Millor demanen mesures concretes i ràpides contra la crisi sanitària i mostren la seva preocupació davant la incertesa de la situació.

En la tercera reunió mantinguda entre els representants de les diferents esferes turístiques es reclama la necessitat urgent de presa de decisions concretes, efectives i contundents

Representats dels sector turístic de Cala Millor, com ara hotelers, restauradors, comerciants, associació de taxistes, representats del turisme esportiu com el cicloturisme i els dos camps de golf del municipi, i també representants municipals dels ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar i de Son Servera han mantingut aquest dilluns la tercera comissió de treball d’aquesta crisi sanitària de la Covid-19.

En aquesta ocasió, s’ha passat de les propostes a la contundència per tal que es preguin les mesures necessàries per garantir la seva supervivència. I és que «a 15 dies de la teòrica finalització de l’estat d’alarma seguim davant una situació de gran incertesa que ara sí que està començant a fer-se notar en els nostres ànims i provoca situacions de desassossec, angoixa, intranquil·litat, ansietat i perplexitat.»

Així, es troben davant una lentitud exasperant a l’hora de concretar ajudes per al sector i per tal que aquest es pugui mantenir viu i pugui obrir les portes de bell nou sense deutes a l’esquena, i és que a més de tots aquests mesos en què no han generat ingressos hauran de pagar totes o moltes de les taxes tot i no haver tingut activitat.

En aquest sentit, algunes taxes i imposts locals, dels anomenats de recepció obligatòria, «necessiten d’una modificació de llei d’hisenda local per poder-los fer efectius aquest any si les nostres ordenances no preveuen aquests tipus de modificació», ha explicat Margalida Vives, presidenta del Consorci.

Tots els representants coincideixen en la necessitat de definir de manera clara i ràpida quan i com es podrà reactivar l’activitat.
Per altra banda, volen recordar la relació indissoluble de la recuperació del sector amb l’arribada de visitants i, en aquest sentit, i tot i prioritzant sempre la seguretat, augmenta la preocupació del sector en sentir a parlar de retard en l’obertura del port i de l’aeroport en contra de preparar-los per a aquesta situació, que és el que s’hauria de fer per part de les administracions competents. És necessari que les administracions autonòmica i insulars posin els recursos, humans, tècnics i econòmics que facin falta per construir una sòlida «confiança sanitària» actuant decididament tant a l’aeroport com al port, i és que construir entre tots aquest entorn de «covid free» o «confiança sanitària» és l’única forma tangible amb la qual es pot modelar la corba de recuperació de l’estructura social i econòmica i alhora preparar el sector per al més que segur escenari d’un rebrot a la tardor, per al qual si no s’està preparat condicionarà també la temporada 2021.

A manera de conclusió, s’agraeix i queda clar que posar xarxes de seguretat a empreses, treballadors i societat per transitar dins aquesta conjuntura és condició necessària i de sentit comú, però en cap cas és suficient. És crític i vital reprendre l’activitat, però per a això és imprescindible treballar de debò per construir aquesta cadena de «confiança sanitària».
No és tant tenir la resposta de quan obrim les nostres portes, perquè en el nostre cas touroperadors i companyies aèries estan ansiosos per fer-ho, sinó com de preparats estarem quan això ocorri.

Tot això és imprescindible, no sols amb vista a una incerta arrancada empresarial en aquest 2020, sinó també per protegir-los davant un més que possible rebrot a la tardor i apuntalar el nivell de confiança necessari cap als nostres mercats emissors de cara a la temporada 21 i esdevenidores.

D’aquesta manera, el sector turístic de Cala Millor en bloc torna a insistir en aquestes necessitats després de la falta de resposta de les administracions a les propostes de les reunions anteriors i la manca de claredat i concreció de mesures per pal·liar la difícil situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.