Comunicat parroquial: misses, funerals, comunions i altres celebracions litúrgiques

A partir de la setmana pròxima, les parròquies de Sant Llorenç, Son Carrió i Son Servera tornaran a obrir les portes al públic per a les celebracions litúrgiques, amb l’horari propi d’estiu. En conseqüència, a Son Carrió començarem el dilluns 11 (19:30 h); a Sant Llorenç, el dimarts 12 (19:30 h); i a Son Servera, el dilluns 11 (20:30 h). L’horari del diumenge matí queda igual i a Son Carrió el dissabte la missa passa a les 18:30 h. Aquests horaris d’estiu estaran penjats, com sempre, als taulons d’anuncis.

Després d’uns dos mesos de confinament estricte, tots hem començat un procés cap a la “nova normalitat” (sic). Per aquest motiu, l’activitat parroquial tornarà a reactivar-se, encara que de manera modesta, tenint en compte els següents punts, amb l’esperança de que tots podrem tornar ben prest a la “normal normalitat”:

1) Es guardaran totes les mesures higièniques i sanitàries oportunes i de sentit comú: no hi haurà aigua beneïda a les piles, no es donarà la pau a la missa, es mantindrà la distància de seguretat interpersonal de 2 metres, no es podran tocar ni besar les imatges de la Mare de Déu, dels Sants o del Sant Crist, el capellà es rentarà les mans abans de donar la comunió, etc.

2) Mentre duri la fase 1 del desconfinament, l’aforament del temple només pot ser del 33%, i, el 25 de maig, quan comencem la fase 2, del 50%.

3) Podrem celebrar, en conseqüència, les misses funerals, però, per evitar aglomeracions de persones i respectar aquests aforaments, mentre duri aquest període de crisi sanitària, no ens quedarà més remei que evitar donar el condol als familiars del difunt dins el temple parroquial; al final de la celebració, el capellà el donarà des de l’altar en nom de tot el poble. En els funerals, temporalment tampoc cantarà el cor parroquial.

4) Al principi de la pandèmia, vaig pensar que podria fer un funeral conjunt per tots els difunts que hi ha hagut fins ara, però és evident que, degut a la situació actual, no es podrà fer de forma conjunta, sinó individual. Així doncs, els familiars que vulguin fer una missa funeral, basta que em telefonin per posar una data a la celebració.

5) Es podran fer totes les altres celebracions litúrgiques, com són els baptismes, les comunions o les noces, sempre respectant, evidentment, les mateixes normes sanitàries.

6) En concret, els pares dels nins que han de combregar enguany podran canviar la data de la Primera Comunió al mes i al dia que els hi vagi millor (de dilluns a diumenge), sempre i quan la disponibilitat de l’agenda ho permeti; basta que em telefonin per efectuar el canvi de data.

7) Finalment, per l’any pròxim, les dates de Primera Comunió seran també lliures, quedant, així, suprimits els torns obligatoris; de la mateixa manera, els pares em podran proposar lliurement el dia que trobin millor per apuntar a l’agenda parroquial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.