Ha mort víctima d’un infart Jaume Nebot Morey, Conseller Delegat de Proturs Hotels

Avui dimecres 24 de juny, dia de Sant Joan, ha mort víctima d’un infart Jaume Nebot Morey, Conseller Delegat de Proturs Hotels.
En Jaume, era una persona molt amatent, propera, i des de fa anys, sempre facilitava la meva tasca informativa. El passat mes de març em va convidar a visitar la nova seu de les oficines de Protur, i em va parlar amb il·lusió del que suposava el nou edifici de la companyia i de les millores. Feia 33 anys que tenien les oficines a Son Floriana i sens dubte estava molt il·lusionat amb les noves oficines. Ja que suposarien un estalvi energètic. A més, parlarem de la 4rt edició de Proturs Xef que tenien previst celebrar, i en la qual havien incorporat novetats pel tal de poder afavorir a tots els estudiants de cuina de Mallorca amb unes classes magistrals gratuïtes, també en aquesta edició volien fer entrega del «Cullerot Daurat», amb el qual volien reconèixer, tres fets i valors gastronòmics, cadascun en la seva dimensió.

Just una setmana després de l’entrevista, la 4rt edició de Proturs Xef va quedà aplaçada per la crisi del coronavirus. Durant tot el confinament amb en Jaume, seguirem en contacta, com solien fer, i el 24 d’abril vaig publicar la notícia de la iniciativa solidària que presentaren Protur Hotels i Tomeu Caldentey Cuiner, «Cuinar és compromís» a benefici de la Creu Roja a Manacor.

Ahir mateix havia estat en contacte amb en Jaume, encara em sembla que no és veritat que ens hagi deixat, a ell li agradava estar al dia de les notícies de la nostra comarca i sempre em demanava que l’enviés les notícies i escrits que anava publicant. Era un amant de la natura i per ell era un tema que li preocupava, avui en homenatge a la seva memòria vull publicar textualment la seva resposta sobre el edifici de les noves oficines de Protur, en que em parlava del que suposaria per a la natura el nou edifici.

«El millor que té l’edifici és que el consum d’energia elèctrica serà pràcticament nul. Hem instal·lat plaques solars a la coberta que acumularan energia i el consum que no necessitem s’abocara a la xarxa elèctrica i es podrà utilitzar. A totes les construccions que feim, principalment a hotels intentam utilitzar l’energia solar i ajudar a que els edificis tenguin sostenibilitat. Som pioners a Espanya amb una instal.lació de parc fotovoltaic per alt consum a cinc hotels nostres de sa Coma, és una superfície de plaques solars de gairebé uns 15.000 metres quadrats, que produiran més de 5 milions de quilowatts cada any. Nosaltres consumirem aproximadament un 75% i la resta es trabucara a la xarxa elèctrica perquè pugi ser consumida per altre gent. És l’equivalent a 15.000 arbres en qüestió de CO2 que no expulsarem a l’atmosfera. De fet ens donarem un premi a l’economia sostenible per ser pioners a Espanya amb aquest projecte i amb altres mesures de sostenibilitat en els nostres hotels».
El més sentit condol a la seva família i companys de feina que sens dubte el trobaran a faltar. Descasi en Pau!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.