Mig milió d’euros per ajudar el col·lectiu d’autònoms de Manacor

Comunicat Ajuntament de Manacor.
L’Ajuntament signa un conveni amb el Govern per ajudar els autònoms del municipi.
Aquest dimecres matí s’ha dut a terme la signatura del conveni entre la conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i l’Ajuntament de Manacor per dur a terme la posada en comú de recursos econòmics necessaris per ajudar els autònoms afectats directament per la COVID-19.

La crisis sanitària provocada pel COVID-19 ha portat a l’aturada obligada de bona part de l’economia de totes i cadascuna de les nostres illes. D’acord amb les estimacions del Govern de les Illes, l’efecte econòmic d’aquesta aturada obligada, pot arribar a implicar una caiguda del PIB i l’ocupació superior al 30% el 2020. Per altra banda, és important no perdre de vista que a les Illes el pes dels treballadors autònoms és molt més nombrós que a la resta de l’Estat. A més, una part molt rellevant dels assalariats, 5% del total, fan feina per a autònoms, de manera que l’efecte del COVID-19 sobre els autònoms té, en realitat, un efecte immediat sobre el 25% dels llocs de feina a les Illes. Per tot plegat, cal ajudar a aquest col·lectiu en el seu procés de reobertura, amb l’objectiu de protegir el nostre teixit productiu.

Des d’aquest punt de vista, es va celebrar una reunió convocada el dia 22 de maig per la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, on hi participaren el Govern de les Illes, els diferents Consells Insulars i tots els ajuntaments que així ho consideraren, amb la intenció d’explicar les condicions generals d’una possible convocatòria d’ajuts per a autònoms, així com l’oferiment als ajuntaments per tal de què, els que així ho volguessin, s’hi poguessin adherir mitjançant una aportació econòmica instrumentalitzada mitjançant un conveni, com ara és el cas d’aquest que se subscriu amb l’Ajuntament de Manacor.
Segons el conveni, el Govern es compromet a aportar 306.088,37 euros – calculat en funció del percentatge d’autònoms del municipi – i l’Ajuntament 150.000; en total, 456.088,37 euros. Per altra banda, es crea una comissió de seguiment integrada per una persona nomenada per cadascuna de les administracions implicades.
El present conveni tindrà efecte des de la data de la seva signatura i fins a 31 de desembre de l’exercici 2022.
Per part de l’Ajuntament hi ha assistit el batle, Miquel Oliver, i la regidora d’Ocupació, Núria Hinojosa, per part de la conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del GOBI hi ha assistit Vanessa Rosselló, directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, i per part del Consell Insular hi ha assistit Gabriel de Hevia, Secretari Tècnic del Departament d’Hisenda i Funció Pública.

Segons Oliver “és el moment de posar-nos al costat dels autònoms del nostre municipis i de fer front a la crisi provada per la Covid-19 colze a colze”. “La reactivació econòmica del municipi depèn de totes i tots”, ha acabat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.