Entrevista a Emília Díaz-Asensio Muñoz, regidora de Festes de la Zona Costanera de Sant Llorenç des Cardassar

Hola Emília, primer any com a regidora de Festes de la Zona Costanera, i segons sembla no s’estrenarà enguany?
En el meu primer any com a regidora de Festes de la Zona Costanera i, després d’haver estat treballant per tenir un programa organitzat amb cercaviles, balls tradicionals, grups de revetlles d’acord amb els gustos de la zona, Djs locals, i la ja “tradicional “Fira Multicultural i activitats dedicades a totes les edats, ens trobem que al març arriba el malson del Covid, i tot s’atura … i com dius no vaig a estrenar-me enguany, no serà possible celebrar les Festes de sa Coma, com estava previst.

Com està la situació actual?

La situació actual és tan atípica que les decisions que afecten l’oci, la diversió i festes s’han de prendre amb molta precaució i sempre tenint en compte que el prioritari ara mateix és evitar qualsevol rebrot. Arribat a aquest punt, els dos delegats de zona vam decidir convocar una reunió el dimarts, 30 de juny, amb les associacions de sa Coma per comptar amb la seva opinió i punt de vista en referència a les celebracions d’aquest any.

Teníeu previst presentar algun programa a la reunió?

S’havia plantejat un programa súper reduït que donés cabuda a nins, joves i no tan joves, però la situació actual no pot garantir que es compleixi al 100% amb els protocols de seguretat en espais oberts, i més ara que a la zona s’obriran uns 30 hotels en els propers dies (cosa que d’altra banda ens alegra profundament ja que reactivarà el turisme i amb això tots en sortim beneficiats).

A quines conclusions vau arribar?

La conclusió a la qual s’arribà, de manera unànime per part de tots els assistents a la reunió, és que aquest any, no és un any de festes pròpiament dit, molts residents segueixen sense feina, sense ajudes i amb por que tornem cap enrere. Per part de l’Ajuntament de Sant Llorenç ja s’havia reduït el pressupost de festes de cada zona en un 50%, passant aquests diners on més falta fa, que és a Serveis Socials. La decisió és dolorosa, però trobem que és la correcta.

La festivitat de la patrona de sa Coma Santa Maria es celebra el 12 de setembre, també es va a anul·lar?
Sa Coma té una altra realitat en aquests moments i, tenint en compte que el dia de la Patrona és el 12 de setembre, traslladarem els actes festius per a aquesta data. Ja haurà passat el període de prova i veurem si hem superat amb aprovat la “nova normalitat”, llavors ho celebrarem tots com toca i sa Coma tindrà la seva festa.

Per les festes de juliol queda tot anul·lat?

De tota manera, el dissabte 18 de juliol tindrem una jornada de convivència per a les famílies que vulguin acompanyar-nos al nostre lloc més emblemàtic, el castell de Sa Punta de n’Amer. Farem una pujada des de la rotonda de la platja fins al castell acompanyats dels xeremiers, amb alguna sorpresa a en arribar. Tampoc es descarta organitzar vetllades d’estiu al llarg d’aquest mes i el d’agost, de manera puntual i amb algun petit concert de grups locals. Tot dependrà de com vagi evolucionat la situació.

Vol afegir alguna cosa més?

Sí, gràcies, d’altra banda, en nom del Delegat de sa Coma i regidor de Turisme, Nicolás Bordal i en el meu, donar l’enhorabona i agrair el meravellós comportament dels veïns de sa Coma i de tota la zona Costanera durant l’estat d’alarma. Tots i cada un d’ells han estat exemple durant el confinament i durant les fases de desescalada. Junts es superarà aquesta situació i tornarem al bullici i enrenou de cada estiu, estem segurs.

2 pensaments a “Entrevista a Emília Díaz-Asensio Muñoz, regidora de Festes de la Zona Costanera de Sant Llorenç des Cardassar


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  El sabado, a que hora salimos de Sa Coma hasta Punta den Amer?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

   Tristemente hemos decidido suspender la subida hasta Punta de n’Amer. Desde el Ayuntamiento consideramos que sería correr un riesgo inecesario en este momento en el que vuelven a aparecer rebrotes. Creemos que es lo más sensato y esperamos que la población comprenda la decision.
   Si todo va bien, ya celebraremos las fiestas de asa Coma como se merecen.
   Un saludo.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.