Festa de la Mare de Déu Trobada

FESTA DE LA MARE DE DÉU TROBADA

PROGRAMA

Dimarts, 1 de setembre, a les 12:00 h: repicada triple de campanes i posada de bandera

Dimarts, 8 de setembre, dia de la Mare de Déu Trobada:

–          A les 09:30h: obertura de l’església

–          De les 09:30 a les 11:00h: ofrena floral

–          A les 11:00 h: primera missa

–          De les 13:00 a les 18:00h: l’església romandrà tancada

–          A les 19:30h: segona missa

–          A les 22:00h: tancament de l’església

COMUNICAT PARROQUIAL

Degut a la situació crítica que viu el món degut al COVID-19, enguany haurem de celebrar d’una manera més senzilla les festes de la Mare de Déu Trobada; ens limitarem just a fer els actes religiosos complint amb les mesures sanitàries oportunes. A més a més, es suprimeix l’activitat infantil dels dibuixos de la Mare de Déu i també l’acte dels cavallistes i la benedicció davant l’església, per evitar aglomeracions. L’ofrena floral per adornar el portal major no se suprimeix, però la farem amb més seguretat. En comptes de que tothom doni les flors en el mateix moment, el feligresos podran aportar les seves flors entre les 09:30 i les 11:00 h. En el portal major hi haurà el sagristà disponible per agafar les flors i col·locar-les; així evitarem aglomeracions i la gent podrà fer l’ofrena de les flors amb total tranquil·litat. També enguany farem dues misses, una al matí i una altra a la tarda; d’aquesta manera, es podrà garantir millor l’aforament del temple, ja que la gent es podrà repartir còmodament entre les dues misses.

Per altra banda, la parròquia és la que, com sabeu, s’ha encarregat fins ara d’organitzar, no només els actes de culte, sinó també els actes culturals, esportius o de carrer. Enguany és evident que no es poden realitzar, però, els pròxims anys, la parròquia no podrà posar-se més al capdavant, car ella no té prou entitat o força per assumir legalment actes fora del seu àmbit propi. És veritat que aquesta “organització” no comportava cap tipus de feina per a la parròquia, excepte l’elaboració d’un senzill programa de festes, però és que aquí no parlam d’una qüestió de feina, sinó legal; formalment, la parròquia figurava com organitzadora i això té unes implicacions legals importants en el cas de que hi hagués un accident o qualque problema greu en el desenvolupament de qualque activitat. És a dir, la parròquia, si representàs el paper d’organitzadora de festes, seria la responsable legal subsidiària de tots els actes, a nivell de seguretat o a nivell sanitari. Per tant, com la crisi sanitària actual obligarà a tot el món a prendre unes mesures més extremes que es mantindran durant molt d’anys, la parròquia, amb més motiu que abans, ja no podrà ser l’organitzadora de festes ni es podrà responsabilitzar legalment i de forma subsidiària de les activitats que realitzin altres associacions; només es responsabilitzarà de les activitats religioses que ella mateixa realitzi. No obstant això, a partir dels pròxims anys, si l’Ajuntament, per exemple, o qualque associació del poble es volgués fer càrrec de l’organització d’aquestes festes, en la seva dimensió cultural, esportiva o de carrer, la parròquia col·laborarà en tot el que faci falta. També aprofit l’ocasió per donar les gràcies a totes les associacions que, fins ara, heu ajudat a viure millor aquestes festes, contribuint amb les vostres pròpies activitats. Especialment, vull agrair de tot cor la magnífica col·laboració de l’Ajuntament, de l’Associació de la Tercera Edat i de tots els qui participaven generosament i sempre de bona gana en les rifes a favor de la parròquia.

Amb l’esperança de que l’any pròxim puguem viure amb més alegria i normalitat ―alliberats de la Pandèmia― aquesta festa, vos don a tots els molts d’anys.  Que la Mare de Déu Trobada protegeixi i ajudi sempre el nostre estimat poble de Sant Llorenç!

Mn. Jaume Mercant Simó, rector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.