Biel Majoral rep el Reconeixement de Mèrits 2020 de l’Escola Municipal de Mallorquí en un acte emotiu i renovat

El mestre de mestres, Gabriel Oliver i Oliver, Biel Majoral, va rebre anit passada el Reconeixement de Mèrits 2020 de l’Escola Municipal de Mallorquí. Majoral va rebre el guardó de mans del batle de Manacor, Miquel Oliver, qui va recordar que Biel Majoral “s’ha distingit sempre per una constant defensa de la llengua, del país, de les capes més desafavorides i de qualsevol causa justa.» Molt més enllà de la trajectòria professional, Majoral ha destacat «per un compromís artístic, polític i nacional», i és que «ha sabut posar lletra i música a la nostra identitat. Ha sabut provocar que la nostra consciència com a poble creixi i es reafirmi», va assegurar el batle en el seu discurs.
El guardonat, després d’unes paraules d’agraïment, va interpretar un recull de temes.
L’acompanyaven els músics Delfí Mulet a la guitarra, Miquel Brunet al piano, Biel Oliver Torres al clarinet i Catalina Obrador a l’oboè. La padrina del guardonat, la glosadora Maribel Servera, també va acompanyar amb la seva glosa la música de Majoral.
L’acte del Reconeixement de Mèrits 2020 va comptar enguany amb una posada en escena renovada, sota la direcció de Joan Toni Sunyer. La mestra Neus Barceló Mascaró obrí l’esdeveniment i feu una breu presentació. Intercalant els discursos, la projecció de diferents vídeos amb la participació de personatges coneguts com ara Valtònyc i també d’exalumnes de Majoral, aportaren dinamisme i frescor a la vetllada.
Biel Majoral tancà l’acte amb el seu recital, que emocionà el públic present.
L’Escola Municipal de Mallorquí guardona, d’ençà de 1976, persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural.
Comunciat Ajuntament de Manacor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.