Les obres d’embelliment de sa Coma i Cala Nau, a bon ritme

  • A finals del passat mes de setembre s’iniciaren les obres de millora urbana i embelliment al tram final de l’Avinguda de les Palmeres de sa Coma, que inclou l’ampliació de la voravia de la part on s’ubiquen als comerços. A més, dins la zona verda central es construirà un parc infantil. La platja de sa Coma és una de les més accessibles i amb més aparcaments de les platges de la comarca, el que fa que sigui molt concorreguda per persones amb mobilitat reduïda, per la facilitat d’aparcament del que disposen arran de la platja.
    Visitàrem a l’oficina Turística de Cala Millor al delegat de la zona costanera i delegat de Turisme, Colau Bordal, el qual estava acompanyat de la regidora de sa Coma Emilia Díaz-Asensio i ens explicaren que les obres van a bon ritme tal i com estava previst. Davant la pregunta de les crítiques que alguns sectors han fet per la despesa de les obres, Bordal ens va explicar que « totes les obres estaven ja programades i licitades abans de la pandèmia de la Covid-19, i es fan en base a les subvencions rebudes. De no executar-se es perdien el doblers, a més de ser de necessitat especialment acabar les obres del tram final del carrer Baladres, iniciades el passat any i que estan cofinançades pel Consorci d’Allotjaments Turístics i per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, comptant amb un pressupost de 319.668,83€ per a l’Avinguda de les Palmeres i de 780.450 € pel carrer Baladres».
    També ja estan en marxa les obres de Son Moro Vell, on s’estan instal·lant 400 metres de canonades per evitar les inundacions als carrers Venècia i Roma de Son Moro Vell. Aquestes excavacions han deixat al descobert tones d’arena, on abans de la construcció i urbanització de la platja de Cala Millor i Cala Nau, era un paradís verge de dunes.
    Pel més joves que només han conegut l’actual zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar, publicam una fotografia dels inicis de la urbanització de Cala Millor i Cala Nau de l’any 1963, cedida pels arxius de Perlas y Cuevas i publicada al Pregó de les Festes de sa Coma (de pregonera, la que subscriu) del dia 11 de setembre de 2002.Costa Llorencina any 1963. Arxius Perlas y Cuevas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.