L’Ajuntament de Manacor trasllada a Salut les queixes per la gestió del confinament perimetral de la ciutat

L’equip de govern insisteix a Patrícia Gómez que hi hagi transparència informativa pel que fa a les dades i que es replantegi el confinament.
El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha traslladat aquest dimarts matí les seves preocupacions i inquietuds personalment a la consellera de Salut, Patrícia Gómez, al voltant de la situació sanitària del municipi i de les mesures decretades amb l’objectiu de frenar l’avenç de la Covid-19. Es tracta de la primera visita que fa la consellera a Manacor d’ençà dels vint dies de confinament perimetral de la ciutat.
Oliver ha agraït a Gómez la visita, tenint en compte la difícil situació en què s’ha trobat i es troba Manacor. A la reunió amb la consellera també hi han assistit els portaveus dels grups municipals de l’equip de govern, Joan Gaià (MÉS-Esquerra), Núria Hinojosa (PSIB) i Carles Grimalt (Podem), a més de la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell.
Des de l’Ajuntament de Manacor s’han tornat a posat damunt la taula les dificultats que ha tengut la institució municipal a l’hora de poder garantir i fer complir el tancament perimetral de la ciutat de Manacor amb els recursos disponibles. En aquest sentit, el batle ha tornat a insistir en la possibilitat d’aixecar el confinament perimetral però mantenir la resta de mesures, de manera que els efectius policials es puguin destinar al compliment d’aquestes i no a garantir un tancament perimetral «impossible». Per la seva banda, la consellera Gómez s’ha compromès a estudiar aquesta possibilitat.
Així mateix, l’equip de govern municipal ha insistit a la consellera de Salut en la necessitat de transparència informativa pel que fa a les dades d’incidència i de contagis de la Covid-19, amb l’objectiu que les mesures que es prenen puguin ser compreses i
compartides per part de la ciutadania.
L’Ajuntament de Manacor ha sol·licitat a la Conselleria de Salut uns criteris clars per a la desescalada i reitera al Govern de les Illes Balears una línia d’ajuts del Govern de les Illes Balears per pal·liar els perjudicis econòmics que ha causat la mesura en una ciutat que éscapital de comarca i que es nodreix dels serveis que proporciona als municipis dels voltants.
Davant la lleugera millora de les dades d’incidència de la malaltia traslladades per part de Salut, l’Ajuntament de Manacor anima els ciutadans a continuar amb l’esforç col·lectiu per poder superar aquesta difícil situació el més aviat possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.