El pianista manacorí Andreu Riera ens parla de Ludwig van Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement

Tal dia com avui, un 16 de desembre de 1770, fa 250 anys  que va néixer a Bonn el gran Ludwig van Beethoven !!!
El pianista manacorí Andreu Riera ens parla del que ha suposat a la seva carrera.

Ludwig van Beethoven és un dels grans i si hagués de triar a un compositor Beethoven seria el millor, i si hagués de triar a dos compositors també, i si només pogués triar-ne un, també seria ell. Beethoven sempre m’ha acompanyat al llarg de la meva vida, des de nin escoltava la novena simfonia, i totes les altres.
Recordo que sent un nin, el meu pare m’acompanyava per anar a tocar per a Joan Moll, i ell em va regalar doblers per comprar el dos volums de les Sonates de Beethoven. Els concerts de piano els he tocat tots, excepte el tercer.
El primer concert que vaig tocar va ser l’any 1987 quan estudiava a Madrid, el vaig tocar amb la Orquestra de Palma. Al llarg de la meva trajectòria professional he gaudit moltíssimes vegades tocant els concerts, sonates i altres coses del gran Beethoven.
També he tocat molta música de cambra amb el Trio Arxiduc, sens dubte Beethoven és un dels meus autors preferits, sobre tot per què representa, i és el primer compositor que va alliberar a l’artista.
Hem de tenir en compte que abans d’ell hi havia, Haydn, Mozart, Bach, que escrivien per al clergat, bisbes, reis, etc. Eren per dei-ho d’alguna manera, com a esclaus submisos a les doctrines dels encàrrecs, i Beethoven va ser el primer compositor que va dir: “jo faré la música per a mi, la que jo vulgui i no escriuré per als altres». En aquest sentit va ser el primer esperit romàntic, creador, i lliure totalment, que va escriure per als seus ideals, és molt important aquest concepte.

Un pensament a “El pianista manacorí Andreu Riera ens parla de Ludwig van Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.