Estrena de quatre obres per a clarinet en el 79è Convert Organis Festival

Joana M. Albons va néixer a Manacor, i és una clarinetista de 21 anys que a l’actualitat ja està acabant el grau superior de clarinet, ja que està cursant quart al Conservatori Superior de les Illes. Però ella també ha iniciat el seu camí dins la composició, i així, dissabte 26 de desembre es va estrenar com a compositora en el Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor.

Ella mateixa estrenà “Calma agitada” i “Corale”, dues estrenes que mostraren el seu domini del llenguatge tècnic del clarinet, però també una expressivitat molt personal que fou palesa en la primera peça. De F.X. Gelabert i Muntaner va estrenar també “Three in one” i “Non invenient rèquiem”, també dues obres que foren tocades per primera vegada.

La resta del programa era molt interessant, amb obres d’Edison Denisov, un concert per a clarinet de Valentino Bucchi , “Tres peces per a clarinet” d’Igor Stravinski i, per acabar, “Sonata per a clarinet” de Tiberiu Olah. Al bell mig de les peces, per tal de subratllar les diferències d’estil, es projectaren fragments de música electroacústica que contrastaven el pas de l’una a l’altra.

El públic va gaudir molt d’un concert de mitja hora de durada, on encara es van poder veure les obres de Maria Huerga, que havien estat exposades des del III Cicle Orgue d’avui. Joana Maria Albons va ser molt aplaudida en un espai que afavorí indubtablement la tímbrica especial del clarinet, i també alegrà una segona festa de Nadal a un grapat d’amants de la música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.