Fra Pere Vallespir, celebrà una missa solemne en honor de Sant Antoni a l’església de Santa Maria de sa Coma

El passat diumenge dia 17 de gener, el rector Fra Pere Vallespir, va celebrar una missa solemne en honor de Sant Antoni, en el transcurs de la qual es cantaren els goigs de Sant Antoni, a més, dels fidels de cada diumenge, tampoc van faltar a la missa els components de l’Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa, que demanaren permís al rector per a poder exposar, com fan cada any, l’emblema de l’associació i la bandera de Sant Antoni.

A sa Coma, per motius de pluja els anys 2019, i 2020 no es pogueren celebrar les tradicionals beneïdes que tant va costar aconseguir als comerins i comerines, i enguany degut a la Covid 19.

Tot i que l’Associació de Veïnats de sa Coma s’havien fet vestits i caretes, fa molts d’anys, per a poder ballar als foguerons que feien , però no tenien beneïdes. Va ser l’any 2005, quan vaig tenir una reunió amb el batle Mateu Puigrós, ja teníem l’església a sa Coma, i rector, per aquest motiu vaig sol·licitar que l’ajuntament organitzes les beneïdes de Sant Antoni a la zona costanera. El batle no estava d’acord, ja que la Banda de Música de Sant Llorenç, el dia de Sant Antoni, al matí, acompanya les beneïdes de Son Carrió, i el capvespre les de Sant Llorenç. Li vaig proposar celebrar-les el diumenge següent a Sant Antoni, i s’acabaren els impediments.

Des del 22 de gener, de l’any 2006, es celebren beneïdes a sa Coma. L’Any 2013 s’estrenaren les caretes dels dimonis de sa Coma, amb els vestits dels dimonis de Sant Llorenç, i el 2014 ja estrenaren els vestits propis, pintats per na Marga Roig, i patrocinats per l’Ajuntament de Sant Llorenç.

El 31 de desembre 2014 es va fundar i presentar oficialment la nova Associació Amics dels Dimonis de sa Coma i costa, que presideix Antoni Barragan, i que ha donat un nou impuls a la festa.

Bartomeu Riera, veïnat de l’església, com fa cada any, tot i no haver-hi beneïdes, va adornar la façana de la casa per col·laborar amb la festa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.