Manifest de la plataforma SOS TURISME a la platja de Cala Millor

El passat divendres dia 12 al mati, a la platja de Cala Millor, es va celebrar la lectura del manifest de la plataforma SOS TURISME. La plataforma es va crear fa tres setmanes per instar a actuar a les institucions públiques per aconseguir tenir si no tota, part d’una temporada turística, que de no poder-se realitzar, deixaria molts d’establiments i negocis que viuen del turisme, a les portes del tancament definitiu.
En el manifest SOS Turisme deixa constància que es tracta de «un moviment social i empresarial» que té com a objectiu conscienciar l’Administració que cal reactivar el turisme per salvar l’economia i l’ocupació a Mallorca.
Durant l’acte de presentació Inés Batle, hotelera de Cala Millor, ha explicat que el turisme està a l’UCI i es necessiten canvis dràstics dins de la gestió. «Les empreses turístiques no podem resistir més» «Vostès decideixen, morim o revivim», va reivindicar l’hotelera.
Per això des de la plataforma proposen un seguit de mesures en matèria econòmica i de salut pública.
Entre aquestes mesures destaquen l’exigència de «més vacunes per fer una campanya intensiva que immunitzi  el 70% de la població abans de l’estiu» o la necessitat de «ajudes directes i d’una reducció substancial de les càrregues fiscals i impositives».
Al llarg del matí hotels i treballadors del sector turístic s’han sumat al moviment amb la col·locació de cartells en façanes d’edificis, comerços i en zones de major trànsit de persones. A més de Cala Millor, s’Illot, Cala Bona, a altres municipis i a altres platges s’han anant penjant pancartes reivindicatives.
Inés Batle ha acabat el seu discurs dient que els promotors de SOS Turisme estan aclaparats per la resposta, que s’estén també ja a Eivissa, Formentera i Menorca i que s’han posat en contacte amb ells per sumar-se empresaris de Canàries. Acabada la manifestació demanaren a José Marcial Rodríguez,gGerent del Consorci de Turisme dels ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera, si tenia esperances  que canviés la situació. «Esperances, jo no en tinc, tinc realitats, treballarem perquè això surti bé, no pararem. Pararem quan hàgim aconseguit els nostres objectius, que no són més que poder sobreviure a l’estat actual i canviar la situació».
També vam demanar l’opinió a Arnau Sala, director general de PulaGolf Resort Son Servera i ens va dir: « SOS és un moviment social que involucre tots els sectors polítics de Mallorca i que s’està fent extensiu a tots els sectors de les Illes Balears, i com diu el lema «SOS», necessitam ajuda, ens estem asfixiant i segons les previsions pareix que podem tornar a perdre una altra temporada, i no podem més. Quant al  Govern Balear som conscients que estan un poc en funció del que passa al Govern d’Espanya, però se’ns ha d’ajudar, perquè no podem més, no estam xerrant d’hotelers, estam xerrant de treballadors, de petit comerç, de proveïdors, de tothom. En definitiva de totes les generacions que han lluitat per sobreviure del turisme a Mallorca i que van crear la indústria turística a Mallorca, i per sobreviure del turisme avui en dia hem de continuar lluitant. Per a mi el millor resum és que tots som turisme, i cal tirar endavant».COMUNICAT «SOS» Turisme.
Si ets una entitat, empresa o col·lectiu: uneix-te emplenant el formulari que trobaràs a l’apartat “Suma’t” del nostre web https://sosturismo.es/sumate/.
Si ets un particular: et convidem a donar visibilitat al moviment compartint els missatges de SOS Turisme a través de les xarxes socials o exhibint les teves pròpies pancartes.
A l’apartat “Descàrregues” de la nostra web trobaràs tots els materials gràfics i digitals
per unit-t’hi i dur a terme la teva reivindicació https://sosturismo.es/descargas/.
No t’oblidis etiquetar i utilitzar els hashtags de la campanya.
Gràcies a tots per donar visibilitat al missatge de #SOSTurismo!
#SOSTurisme
#SOSTourism
#SOSTurismoRescate
#SOSTurismoVacunas
#TurismoSomosTodosDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.