L’Ajuntament de Manacor ha obtingut el distintiu SG City 50-50 a favor de la igualtat de gènere

Es tracta del primer segell de certificació de gènere de l’àmbit municipal, que estableix un full de ruta per «feminitzar la política»
L’Ajuntament de Manacor ha obtingut el segell distintiu SG City 50-50, el primer segell de certificació de gènere de l’àmbit municipal. Així, Manacor se suma al llistat de municipis que fan
feina per reduir les desigualtats de gènere i complir amb la legislació local, estatal i internacional en matèria d’igualtat. D’acord amb els compromisos assumits, l’Ajuntament de Manacor situa la igualtat de gènere com un dret humà fonamental i com una base necessària i integra la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques.
La delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila, ha explicat que s’ha apostat per aconseguir aquesta certificació com a mostra que l’equip de govern municipal reafirma el seu compromís i situa i incorpora la perspectiva de gènere en tota l’estratègia operativa del municipi.
«Entenem la igualtat com un assumpte transversal i tenir aquest distintiu és una garantia que posarem en pràctica aquesta transversalitat i l’assolirem a tots els departaments de l’Ajuntament.
Aquest govern i el pla d’acció municipal que duim a terme des de fa gairebé dos anys s’ha vist que el compromís per la igualtat hi és. De fet, només entrar ja vàrem incrementar de manera molt notable el pressupost en Igualtat, passant d’uns 6.000 euros a uns 50.000, el que ja era una declaració d’intencions», ha explicat. Així, aquest distintiu permet dotar l’Ajuntament de les eines per assolir un pla a mig i llarg termini basat en la transversalitat. «Treballam perquè tot el que surti de l’Ajuntament cap a fora, cap a la societat civil, tengui aquesta mirada feminista», ha afegit
Gomila.
Mitjançant tot un procés de certificació, el municipi es compromet a assumir tota una sèrie de compromisos i estableix un full de ruta. «De res serveix tenir un departament d’Igualtat fort amb dotació pressupostària si només ens dedicam a fer accions o coordinar esdeveniments en dates importants», sinó que el repte és «fer coses durant tot l’any i posar el departament d’Igualtat al servei de tot l’Ajuntament i tots els departaments, també i sobretot els que treballen de portes en fora com poden ser Cultura, Educació o Esports. Per tant, aquesta eina permet tenir un full de ruta marcat amb totes les iniciatives que es faran a partir d’ara, amb l’objectiu de feminitzar la política», ha assegurat Gomila aquest dimecres en roda de premsa.
El distintiu és el primer segell que reconeix els esforços dels governs locals per millorar la seva eficàcia en implementar la transversalitat de la perspectiva de gènere en totes les polítiques
municipals. El distintiu reafirma el compromís públic de l’Ajuntament de Manacor amb la igualtat de gènere, corregeix pràctiques discriminatòries a nivell intern i extern i posa com a repte millorar les competències tècniques i polítiques, afavorint la rendició de comptes i la transparència en tant que el pla de compromisos es renova cada dos anys. En tot aquest procés hi ha una avaluació i acompanyament per a què es compleixin els compromisos adquirits, reverteix les desigualtats, mesura el compliment de la normativa, corregeix pràctiques discriminatòries i promou polítiques per millorar les capacitats.
Per obtenir-lo, l’Ajuntament de Manacor ha hagut de fer una diagnosi inicial i dissenyar un pla de compromisos municipals, que comprometen a objectius a dos anys vista i que ja s’han calendaritzat.
Així mateix, Gomila ha assegurat que un dels objectius serà també elaborar un Pla d’Igualtat extern, que obligarà a diagnosticar com està configurada la societat manacorina en termes d’igualtat, i que marcarà les pautes per tot allò que fa l’Ajuntament «de portes a fora», amb associacions, clubs, centres educatius i entitats.
La tècnica d’Igualtat, Margalida Gelabert, ha destacat que Manacor és un dels pocs municipis «grans» de Mallorca que compten amb aquest distintiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.