Concentracions de pensionistes contra la bretxa de gènere entre dones i homes a Palma i a Ciutadella reclamant pensions dignes per a les dones

Les 16 entitats socials, sindicals, veïnals i ciutadanes que conformen la Coordinadora Balear per a la Defensa de les Pensions Públiques, seguint la convocatòria del moviment pensionista estatal, dies abans del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, es va dur a terme una concentració a Palma i a Ciutadella.
També estava previst de fer-ne a la Vila d’Eivissa, però la situació pandèmica no ho ha permès, en trobar-se al nivell 4 reforçat de protecció contra el coronavirus.
A Palma, representants de les entitats mallorquines integrades dins la Plataforma de Mallorca en Defensa del Sistema Públic de Pensions, es va concentrar el dissabte dia 6 de març al migdia, davant la seu de la Delegació del Govern espanyol, al carrer de la Constitució, a Ciutat.
Hi van rebutjat la bretxa de gènere enorme que hi ha entre dones i homes, pel que fa a salaris i pensions. La bretxa de gènere que, segons les recomanacions del pacte de Toledo, es veurà encara més incrementada.
Hi van reclamar pensions dignes per a les dones.
De manera semblant, a l’illa de Menorca Pensionistes per la seva dignitat de Ciutadella, juntament amb la CGT-Menorca i l’Associació de Vesins de sa Colàrsega, es van concentrar el dissabte dia 6 i dilluns dia 8 a la plaça de la Catedral.
Hi van llegir el Manifest de Pensionistes que reclamen unes pensions dignes per a les dones i han rebutjat la bretxa de gènere entre dones i homes pel que fa a salaris i pensions.
La situació actual de pandèmia generalitzada obliga a l’organització a mantenir mesures molt estrictes pel que fa a la protecció de la gent que s’hi concentra, tant pel que fa a l’ús de màscares, com pel que respecta a la distància física entre assistents. Mesures que s’han duit a la pràctica a tots dos indrets illencs.
Informació: Cecili Buele, component de la Plataforma de Mallorca en Defensa del Sistema Públic de Pensions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.