L’Associació Empresarial Cala Millor & sa Coma celebrà la primera assemblea de socis a l’Auditori sa Màniga

El divendres dia 5 de març, a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, l’Associació Empresarial Cala Millor & Sa Coma, que presideix Tomeu Pascual, celebrà la seva 1ª Assemblea de Socis i Socias.
L’Associació neix a l’octubre de 2020 per defensar els interessos de tots els petits empresaris dels municipis de Sant Llorenç i Son Servera, dels nuclis urbans de l’interior i de les seves zones costaneres: Cala Millor, Sa Coma, Cala Bona i Costa des Pins, i S’illot. L’Associació celebrarà eleccions cada tres anys.
La junta directiva està formada pel president Tomeu Pascual, vice-president Marc Buades, secretaria Cati Valls, tresorera Mariela Biolato, i els vocals i socis fundadors: Rafel Sureda, Jorge Montoro, Alejandro Lozano, Marcelo Servetto i David Rotger.
Abans de la formació de l’associació ja venien treballant junts des del 2019 a causa de les destrosses que va provocar la tempesta Glòria a la platja de Cala Millor, on es van organitzar per manifestar-se davant la passivitat dels dirigents turístics , sobretot a nivell autonòmic i nacional enfront de la pràctica desaparició del què és el motor econòmic dels dos municipis, la platja de Cala Millor i en concret la zona de Cala Nau.
A l’assemblea explicaren que els objectius generals de l’associació són la defensa d’interessos comuns i tenir cura de les zones on desenvolupen la seva activitat empresarial, que són els municipis de Son Servera i Sant Llorenç incloses les seves zones costaneres. Demanen que els ajuntaments tenguin cura de zones on desenvolupem la seva activitat empresarial. Neteja de contenidors, recollida escombraries, carrers i voreres, platges, etc …, Feren a més especial incidència en la seguretat ciutadana: robatoris, venda il·legal, botellons. També sortiren els temes des jardins i enllumenat públic.
Entre altres, a l’assemblea és va informar de l’historia de la Creació de la Plataforma SOS i Plataforma de Llevant: l’AE CM-SC juntament amb l’Associació Hotelera Cala Millor-Sa Coma, va promoure la Creació de la Plataforma Empresarial del Llevant on col·laboren les AAEE dels 5 municipis del Llevant de Mallorca, Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera. D’aquesta plataforma va néixer la campanya SOS turisme que tanta rellevància ha tingut.
També es va parlar,entre altres temes, de la crisi sanitària i econòmica actual, un dels objectius de l’associació són: Promoure la Seguretat Sanitària, prevenció i vacunació, immediata dels treballadors dels sector turístic; petició d’exempcions tributàries a AAPP local i autonòmic; petició d’Ajuts directes; promoure un repartiment just; Finestreta única; i de la promoció de la zona de Llevant després de la pandèmia.
El nombrós públic assistent va està en tot moment pendent de les explicacions de la junta directiva, i al final va poder intervenir, fent preguntes i suggeriments a l’associació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.