Un any de l’Estat d’Alarma per la Covid-19…però en bones mans

Ja és història, que el primer cas de COVID-19 a Espanya va ser diagnosticat el 31 de gener de 2020 a la Gomera.

Durant poc més d’un any s’estima que la pandèmia ha causat a Espanya més de 80.000 morts, dels quals més de 51.000 han estat confirmats mitjançant la prova PCR. Davant la ràpida expansió del virus, el 14 de març de 2020 el Govern Espanyol va decretar l’estat d’alarma a tot el territori nacional i, emparat en aquesta mesura, va limitar la lliure circulació dels ciutadans a actes essencials com l’adquisició d’aliments i medicaments o acudir a centres mèdics o al lloc de treball; un confinament de la població en els seus llocs de residència.

El passat diumenge dia 14 de març de 2021, es va complir un any del decret que canvia la vida de tots i cada un dels ciutadans de l’Estat Espanyol. Uns han tingut la desgracia de perdre els seus éssers estimats, i altres han quedat marcats per les seqüeles de la malaltia. Però aquest any tant terrible ha tret el millor de moltes persones que dins els seus camps laborals no han escatimat esforços, inclús alguns han perdut la vida per ajudar als malalts o persones que els necessitaven.
Per tant, creiem que, aquesta setmana, és més que oportú donar les gràcies a tots els professionals de les distintes rames, sanitàries, forces de seguretat, associacions, i a totes i cada una de les persones que han hagut de continuar al seu lloc de feina en els diferents àmbits de la societat, i a les associacions i particulars que han ajudat i continuen ajudant en tots els àmbits de la nostra societat, deixant de caire els seus temors i a la seva família.
Un exemple, el passat dilluns vaig haver d’acudir a un dels professionals que després d’haver hagut de tancà la seva clínica dental el passat any durant un mesos per motius de seguretat, tornaren obrir les portes per atendre i ajudar a les persones que necessitem dels seus serveis.
Des d’aqueste racó de card.cat vull agrair al Dr. Miquel Guitart, i al seu personal (Núria Arroyo, Margalida Gallego, i Esther Alcántara), per les atencions dispensades. Els vaig demanar que havia suposat per elles haver d’acudir al treball amb la pandèmia, i van coincidir les tres amb la mateixa resposta, «Quan tornaren venir a treballar el passat any, teníem un cert temor, com la resta de persones que han de fer feina en pacients, per la proximitat que tenim. Els nostres pacients no poden dur mascaretes en el moment que necessiten dels nostres serveis, però com la resta de professionals seguírem endavant. Ara, a la fi la passada setmana ens varen posar la primera dosi de la vacuna i estam a l’espera de la segona, cosa que ens dona una mica de tranquil·litat».
No podem deixar de donar les gràcies a totes les persones que, des de l’anonimat, han ajudat i continuen ajudant en la lluita contra la COVID-19, que encara continua, però és un conhort saber que estam… en bones mans.
Marga, Ester i Núria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.