L’Ajuntament de Son Servera demana flexibilitzar la normativa per tal de bonificar taxes a determinats sectors des de l’Administració local

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Son Servera ha presentat durant el ple del mes de març una moció per tal d’instar el Govern de l’Estat a fer modificacions normatives que permetin també als ajuntaments reduir o bonificar taxes.
Una moció defensada per la regidora d’Hisenda, Margalida Vives, i que ve donada per la necessitat del consistori de poder gestionar amb garanties la nova realitat del municipi provocada per la Covid-19 i la seva repercussió en empreses i autònoms. «El que demanam és que es modifiquin les nomes oportunes, entre elles la Llei reguladora d’hisendes locals i la Llei general tributària, per oferir autonomia i garanties als ajuntaments per poder fer rebaixes o condonacions de taxes dins l’any 2021 als sectors més afectats per la crisi econòmica, sobretot, en el nostre cas, en la taxa de recollida de fems», ha explicat la regidora.

Els ajuntaments no poden interpretar les ordenances fiscals de manera contrària a la Llei reguladora de les hisendes locals, fet que implica que no es poden establir condonacions, reduccions, bonificacions o exempcions al marge de les normes i del procediment establert i que aquest moltes vegades no s’ajusta a la realitat de cada municipi en particular, per la qual cosa finalment aquestes ajudes no compleixen el seu objectiu inicial.

«Els empresaris i autònoms ens transmeten les seves necessitats a nosaltres, ja que som l’administració més pròxima. Necessiten facilitats i liquiditat; per això, s’han de prendre mesures adreçades a la ciutadania i al sector empresarial en l’àmbit institucional. Per exemple, podem fer que algú fraccioni el pagament d’alguns imposts però no llevar-li els interessos d’aquest fraccionament. Això, en el temps que corren, no ajuda», ha justificat Vives.

En la mateixa línia de suport, l’Equip de Govern també ha volgut tenir un gest amb el sector turístic presentant una moció per mostrar la seva conformitat amb el moviment «SOS TURISME» i les seves reivindicacions davant una temporada que es torna a presentar incerta i que el sector no podria resistir sense cap tipus d’ingrés i seguint atenent els mateixos pagaments fixos d’abans de la crisis.

La destinació Son Servera actualment té bona part de la seva població que depèn del turisme i tot i que «des de la destinació sempre s’ha donat suport a aquest canvi de model econòmic que es planteja per tal de diversificar la indústria apostant per un turisme més sostenible, sensible, que protegeixi el territori i en
sintonia amb la ciutadania d’aquí, defensar els interessos d’empreses turístiques d’hostaleria, restauració, comerç i també les persones treballadores per compte aliè i per compte propi relacionades amb aquesta activitat és una prioritat per al consistori, ja que d’ells depenen moltes persones», ha matisat la regidora.

Amb tot, l’Ajuntament està treballant per poder treure en breu una nova convocatòria d’ajudes a mitjanes i petites empreses del municipi amb l’objectiu de reactivar l’economia local i donar una empenta a aquelles empreses i autònoms més afectats per la pandèmia. Així mateix, l’Ajuntament de Son Servera també ha suspès la taxa d’ocupació de via pública per a tot l’any 2021, tal com ja va fer l’any 2020, ja que sí té competències en aquesta taxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.