El ple de l’Ajuntament de Manacor aprova l’adquisió d’un solar per a construir una escoleta infantil a Porto Cristo

Comunicat.

El Ple de l’Ajuntament de Manacor va aprovar aquest dilluns vespre per unanimitat la incorporació de 504.000 euros del romanent municipal per a l’adquisició d’uns terrenys per a construir una escoleta a Porto Cristo.

La quantia respon a les estimacions fetes pels tècnics del departament d’Urbanisme, després de l’estudi del preu del metre quadrat. L’objectiu de l’equip de govern és el d’adquirir uns terrenys que es destinaran a la construcció d’un centre educatiu d’uns 700 metres quadrats de l’etapa educativa de 0 a 3 anys a Porto Cristo, a més d’una sala polivalent i una sala destinada a l’acompanyament d’infància 0-3. El delegat d’Educació, Mateu Marcé, va explicar durant el ple que la previsió és que l’escoleta compti amb 6 noves unitats. Davant la «urgència» de la creació de noves places d’aquesta etapa educativa, Marcé va assegurar que «abans de final d’any esperam poder tenir el solar i l’avantprojecte de l’escoleta».

El ple també va aprovar per unanimitat la incorporació de 353.229 euros de romanent que es destinaran a ajuts a empreses i autònoms afectats per la Covid-19 en un fons mixt en què el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca faran cada un la mateixa aportació que ascendirà, en total, als 1.059.000 euros. La delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols, explicà durant el ple que «esperam que com a tard a principi del mes que ve la convocatòria ja estigui publicada» per part de la Fundació Mallorca Turisme.

Zones d’Estacionament Comercial.
El ple municipal va aprovar ahir amb 11 vots a favor (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem) i 9 abstencions (PP, El Pi i AIPC-SyS) la modificació de les zones d’estacionament regulat. La mesura «acompanya» la creació de la Zona de Prioritat per a Residents, explicà el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà.

Així, es crea la nova categoria de Zona d’Estacionament Comercial, que té per objectiu promoure el comerç local i de proximitat, així com promoure un trànsit més rodat i fluït. Passa a ser Zona d’Estacionament Comercial el carrer Amargura, el carrer Rector Caldentey, carrer Príncep, Olesa i la plaça Constitució.

Llodrà assegurà durant el ple que es fa feina amb la idea d’establir una durada màxima d’estacionament en aquesta nova zona que permeti una alta rotació de vehicles i que els detalls es treballaran amb els comerciants de la zona.

D’altra banda, el ple també va aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança municipal reguladora d’aparcament i trànsit de vehicles en vies urbanes del terme de Manacor. Entre algunes de les novetats introduïdes, destaca la modernització de les màquines d’ORA que permetrà el pagament digital. Els cotxes elèctrics estaran exempts de pagament, i les persones diagnosticades amb malaltia de Crohn i colitis ulcerosa no hauran de pagar per aparcar per un termini màxim de 60 minuts. La nova ordenança també permetrà més agilitat administrativa a l’hora de fer canvis horaris i de calendari.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals de l’equip de govern i AIPCSyS, i l’abstenció d’El Pi i PP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.