L’Actriu Cecília Genovart, i Francesc Vernet, visiten l’alumnat de l’IES Manacor

L’Actriu llorencina Cecília Genovart i el director d’escena Francesc Vernet van visitar la setmana passada l’IES Manacor, per explicar a l’alumnat del batxillerat internacional el muntatge teatral de gran èxit de l’obra de Vernet ” Isabel-Clara Simó fa una copa amb els amics” i que interpreta Cecília Genovart.
Poc més d’una vintena d’alumnes molt interessats en el teatre, participaren de la reunió i els van rebre de forma molt cordial i amistosa. La trobada es va iniciar amb uns breus jocs teatrals que va dirigir l’actriu Cecília, i després en Francesc va comentar la gènesi de l’obra i els detalls del projecte a nivell de creació literària, però no de tota l’obra, perquè havien d’anar a veure-la el dia 21, a l’ Auditori de sa Màniga, acompanyats per la seva professora, Francesca Sureda.
Tota l’estona durant la visita hi va haver un intercanvi de preguntes i respostes molt interessant i divertit. Es notava un gran entusiasme cap al món de les arts escèniques i la cultura en general. Un alumnat súper! Curiós i interessat en el món del teatre.
L’escriptor teatral Francesc Vernet s’ha dedicat a la direcció escènica i l’escriptura teatral des de fa molts anys. Primer a Barcelona, on va nèixer, i després a Mallorca on ha fet feina de professor de teatre i literatura. Precisament a Artà va ser professor de la Cecília Genovart, durant el seu batxilerat, amb qui ha fet algun muntatge de teatre breu. S’ha dedicat a la docència i a la pedagogia teatral, tant per a professors com per a monitors de tallers d’arts escèniques. Ha publicat antologies de textos teatrals i també ha estrenat diverses obres de teatre breu a Mallorca, algunes editades en el recull Corleone i altres textos teatrals, publicat dins la col.lecció de teatre de La Fornal de Manacor. Actualment està de gira per Mallorca amb el muntatge de la Clara Simó i també prepara amb la Cecília un altre monòleg sobre una escriptora catalana, que s’estrenarà el proper mes de novembre.
La representació del divendres 18 de juny, va ser la quarta que es fa de l’obra a l’Auditori de Cala Millor, novament es va omplir l’aforament de la sala, entre els quals hi havia els alumnes de l’IES. L’Actriu va deixar bocabadats als alumnes ja que havien conegut personalment a na Cecília, i al escenari es toparen amb l’escriptora Isabel-Clara Simó. Cecíla és transformà completament a l’escenari parlant amb un perfecte accent valencia com l’escriptora, periodista, i política valenciana, i implicant als espectadors i fent-los participar de l’obra amb les seves preguntes.
La més cordial felicitació per l’èxit de l’obra a l’autor Fracesc Vernet i a l’actriu Cecília Genovart, que continuen amb la gira de l’obra que ja ha estat representada a nombrosos pobles de l’illa, a Manacor l’obra “Isabel Clara Simó fa una copa amb els amics” està prevista pel divendres dia 18 de juny a les 19 hores a l’Escola Municipal de Mallorquí, i a més, de seguida que la situació actual ho permeti, està prevista una gira al pais València i Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.