El duet Voicello torna als escenaris amb composicions pròpies d’essència mediterrània

La soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol actuaran el pròxim dia 5 de juny, a les 19.00 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma.
L’espectacle titulat ‘Voicello Òpera Mediterrània és la nova proposta del duet Voicello en la seva tornada als escenaris, després de l’aturada pandèmica i l’experiència de la maternitat, temps que Carme Garí i Gabriel Fiol han aprofitat per a la composició . Fidels a la seva empremta, la de conjuminar la seva formació clàssica amb experiències pròximes a la música actual, el pròxim dia 5 de juny, a les 19.00, donaran a conèixer en el Teatre Xesc Forteza de Palma un repertori propi amb temes “inspirats en la bellesa de les Illes”. També interpretaran les seves ja consolidades versions operístiques.
Gabriel Fiol, ens defineix el nou espectacle: «Es tracta de composicions que definiria com a música descriptiva, cinematogràfica, amb ritmes vius, arranjaments vistosos”, afegeix Fiol, qui ja havia compost en els últims anys per al seu projecte personal Cello Works. Ara, la novetat consisteix en el fet que en aquestes peces, fusió de “clàssica i moderna”, ha treballat per a violoncel i veu, la de Carme Garí, soprano lírica lleugera, “que m’ho demanava feia temps”.
Carme Gari. “La característica de la meva veu és que pot aconseguir notes molt altes i notes bastant baixes. En aquests temes utilitzo tot això com en el pop, amb un registre més baix, com si fos la veu d’una cantant de musical, cosa que significa un contrast amb la part més lírica”, assenyala Garí, qui, a més, s’ha destapat com a lletrista.
El concert es completarà amb el seu Crossover Òpera Pop, estil amb el qual es van donar a conèixer. Seran versions dels mestres italians Bellini, Puccini o del romàntic francès Léo Delibes, sobre les quals Fiol, utilitzant al costat del seu violoncel una pedalera de loops, pròpia de “les guitarres del rock i el pop”, aconsegueix “percussions, mescles o harmonitzacions diferents”.
Si bé els seus concerts estan concebuts per a “tots els públics”, els integrants de Voicello intenten “atreure als joves” a la música clàssica dotant-la d’una sonoritat més contemporània, més del segle XXI. El pròxim dia 5 de juny, a la veu i el violoncel s’unirà la bateria de Miquel Marquès. Després del “rodatge” dels concerts, el següent pas serà “gravar un disc”.
Títol: Òpera Mediterrània
Data i hora: 5 de juny – 19h
Lloc: Teatre Xesc Forteza
Entrades: 12€ – 10€ anticipades – gratuït nins i joves fins a 18 anys.
Link del teatre i entrades: Cultura Palma (palmacultura.cat)
Link entrades: VOICELLO presenta “Òpera Mediterrània” | Selección de localidad | Palma Cultura (koobin.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.