Entrevista a la regidora de Cultura, Educació i Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Dolors Sánchez

La passada setmana els alumnes d’infantil de l’Escoleta de Sant Llorenç, vàren esser traslladats a aules prefebricades que han estat instal·lades a l’espai de l’Estació de Sant Llorenç. A més, per segon any consecutiu l’Espai 36 va acollir durant els dies 8 i 9 de juny les Proves de Batxiller d’Accés a la Universitat (PBAU) per als d’alumnes d’Artà, Son Servera i Capdepera, que han cursat els seus estudis de batxillerat al Institut d’Artà. Parlam amb la regidora de Cultura, Educació, i Benestar Social, Dolors Sánchez Márques, de l’Ajuntament de Sant Llorenç, de manera especial sobre la seva regidoria d’Educació.

Quants d’alumnes d’infantil teniu enguany a l’escoleta de Sant Llorenç, i a què es deu la reforma que s’ha de dur a terme?
Aquest any tenim trenta-vuit infants de zero a tres anys matriculats a l’escoleta. L’edifici en el qual aquesta està emplaçada és l’antic edifici de Ca Ses Monges, que ha quedat obsolet per als seus usos actuals. No s’han donat problemes d’espai, sinó que es pretén donar accessibilitat a l’edifici de Ca Ses Monges, mitjançant un ascensor, i aïllar les aules per tal de millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

Alguns pares tenien dubtes sobre les aules prefabricades provisionals ubicades a l’Estació. Com s’ha resolt?
Qualsevol canvi en l’entorn dels infants és vist com una amenaça per part dels pares. Alguns digueren que l’estació estava enfora del poble, tenia difícil accés per als padrins, estava molt a prop de la via verda i a més, ara arriba l’estiu i l’estació està molt més exposada al sol que no pas l’escoleta, i farà molta més calor. Ara bé, nosaltres defensam que l’espai que hem habilitat pels infants s’ha adaptat a les seves necessitats, ja que les aules prefabricades compten amb aire condicionat, banys adaptats, a fora s’han col·locat teles per a fer ombra i s’ha preparat un pati per a cada grup d’acord amb els requisits d’aquests. També s’ha de dir que a l’Estació comptem amb més espai, i que l’accés tant per cotxe, bicicleta o a peu és òptim.

Quant de temps pensau que duraran les obres?

Està previst que les obres tenguin una durada de tres mesos, tot i que com que també s’han de dur a terme obres a l’edifici veí de Ca Ses Monges, a on s’hi ubicarà l’arxiu, l’estada dependrà de l’evolució d’aquestes.

Satisfeta de com ha continuat el curs a l’Estació?

Sí, però voldria demanar paciència als pares i padrins mentre durin les obres, i al mateix temps agrair a les educadores i a la brigada municipal per la tasca de trasllat de l’escoleta a la seva nova ubicació temporal. Esper que els infants gaudeixin de les noves instal·lacions.

Cada any augmenta el nombre d’alumnes tant d’ESO i Batxillerat d’arreu del municipi. No s’ha proposat reivindicar la construcció d’un institut al terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar?

La creació d’un institut és una reivindicació històrica del poble de Sant Llorenç, que en diferents legislatures s’ha proposat a la Conselleria d’Educació, tot i que ha estat rebutjada. Per aquest motiu, actualment s’està planificant una extensió de l’escola per tal de dotar-la de les aules necessàries per allotjar els alumnes del primer cicle d’educació secundària. Creiem que aquesta mesura facilitaria l’adaptació dels alumnes a la nova etapa escolar.

Enguany s’han fet les proves de la PBAU a l’Espai 36, i hi han participat alumnes dels instituts d’Artà, Son Servera i Capdepera. Com considerau que ha anat?
Les proves PBAU ja fa dos anys que, a causa de la Covid, es realitzen a l’Espai 36. Aquest any,han estat 108 alumnes dels ajuntaments de Artà, Capdepera i Son Servera conjuntament amb els nostres, i engunay novament s’han duit a terme de manera ordenada i amb les mesures adequades a la situació actual. També s’ha d’agraïr el suport de Protecció Civil dels quatre municipis implicats, i del personal de desinfecció per mantenir un espai segur. Des de l’Ajuntament donam les gràcies als instituts, a la Conselleria d’Educació i a la UIB per l’excel·lent coordinació. Així mateix, agraïm la intervenció de les unitats de brigada dels ajuntaments d’Artà i de Son Servera per col·laborar amb el transport de taules i cadires. Finalment, desitjam a tot l’alumnat que s’hi ha presentat els millors resultats.

Dolors, com a regidora de Benestar Social, no puc deixar de preguntar pels rumors sobre la tant desitjada residència per a la Tercera Edat que Sant Llorenç reivindica des de fa tants d’anys…

Seguim reivindicant la residència per els nostres majors i pareix que a la fi atendran les nostres peticions, però de moment no puc confirmar res, ho sento.. Deseguida que tinguem notícies estarè encantada de comunicar-ho.
Esperem que així sigui. Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.