Presentat a Sant Joan el llibre de Bàrbara Durán, “Joan Company i Florit. Mestre de cor, mestre amb el cor”

La presentació del llibre “Joan Company i Florit. Mestre de cor, mestre amb el cor”a Sant Joan, poble de naixement de Company, fou tot un èxit de públic, i tingué lloc el 25 de juny a l’església de Sant Joan Baptista. L’acte fou organitzat i presentat per Joana Serra, de la Casa Pare Ginard, amb l’ajuda de Joan Matas, de la parròquia.
Van intervenir Joan Bauzà, Joana Estelrich, Miquel Company (germà de Joan Company); el protagonista i l’autora del llibre, Bàrbara Duran. Joan Bauzà va parlar de la vinculació de Company amb el seu poble, que sempre ha estat molt present al llarg de la seva carrera. Cal destacar que el director dels cors CUIB va començar, precisament, fundant el cor parroquial de Sant Joan, i més tard el cor UIB; i Bauzà va parlar de tota aquesta etapa fonamental en la vida de Company.
Joana Estelrich va estudiar a l’IES Mossèn Alcover amb Bàrbara Duran, i fou quan totes dues coincidiren a son Malferit, als estudis de Pedagogia, quan Duran va conèixer el cor de la Universitat, al qual s’hi havia apuntat Estelrich; així ella va contar que va tocar amb la Quarta Sciencia, un grup de música medieval, i posteriorment Company la va animar a fer-se càrrec del cor de Sant Joan, un dels cinc cors que existeixen a l’actualitat al poble. Estelrich ha estat una de les directores locals més involucrades en el moviment coral.
Miquel Company, per la seva banda, va contar el tutelatge del seu germà gran quan ell era un nin. I va remarcar que tant ell com la seva mare, Antònia, són els dos membres que no han cantat mai de la família, cosa que els ha fet ser diferents; però que ara mateix ja comencen a afinar de bon de veres.
Company va voler recordar a Carles Costa i Pep Roig, dos santjoaners que ens deixaren durant el confinament, i als quals el Cor UIB va dedicar un concert homenatge el diumenge dia 20 de juny ; i expressà la seva voluntat que fos precisament Sant Joan una de les seus de la tornada a l’activitat pública de la CUIB.
Per la seva banda, Duran va remarcar la importància de Company en el moviment coral de les Illes, que el fan una figura única i indispensable en el panorama cultural de les Illes contemporànies, però sobretot per la seva voluntat ferma de crear una estructura musical absolutament estable, que dona la possiblitat de tenir un dels millors cors de tot l’estat espanyol.
Enhorabona a l’amiga i prolífica autora manacorina, Bàrbara Durán, per aquest nou èxit, sens dubte ben merescut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.