Celebrada a l’Església Nova de Son Servera la 29è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera

El dissabte 17 de juliol, es va celebrar a l’Església Nova de Son Servera, la 29è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera, és el més antic que se celebra a Mallorca, i per ell han passat la majoria de bandes de música de Mallorca, i altres bandes convidades de la Comunitat Valenciana.
Enguany, la banda convidada va ser la Banda de Música Unió Musical Inquera, que juntament amb la Banda de Música Local de Son Servera, a les 20h, desfilaren pels carres del poble i es dirigiren a l’Església Nova de Son Servera, on el públic assistent els va rebre amb un fort aplaudiment.


Enguany, al igual que l’any passat per motius de seguretat l’aforament és va limitar a 150 places, per a poder mantenir les distancies de seguretat.
La presentació del concert va anar a càrrec de la component de la banda Maria José González.
Obrí el Festival la Banda Unió Musical Inquera, que va fer una molt bona actuació, demostrant que no cal ser molts de músics per a sonar bé. El nou director Xisco Amengual, va elegir pel festival les obres següents: Arsenal de Jan Van Dor Roost, Folk Dances de Dimitri Shostakovich, Canterbury Chorale de Jan Van Der Roost, i Los viajes de Gulliver de Bert Appermont.
El director de la Banda de Música Local de Son Servera, Joan Antoni Ballester, va elegir per obrir aquesta edició, una peça clàssica de tota la vida, i potent , el pasdoble El arte de Cúchares, de Enrique Pastor, seguint Pisa de Jacob de Hann, Es Raiguer, una molt bona obra del compositor, Antoni Sanchez Pedro, que va ser present al concert, i el director li va dedicar l’obra, In a Persian Market de Albert W. Ketelbey, i per tancar el concert Sig, sing, sing, de Louis Prima.
El músics serverins hagueren de posar-se les piles de valent, va ser un repertori molt potent, que va exigir la concentració de tots i cada un dels músics, que feren una molt bona actuació. Afortunadament, el darrer mes vàrem poder fer els assajos junts a l’Església Nova, ja que els va permetre guardant les distàncies entre ells. La nit del concert van fer una gran actuació, molt afinats i pendents en tot moment de la batuta de director, que de cada any exigeix, més, a tots, i cada un dels components de la banda.
El concert hi va assistir el president de Federació Balear de Bandes de Música, Joan Carles Julià, que va felicitar als components de les dues bandes i els va agrair el seu esforç, en aquests temps difícils.
En representació de la Banda de Música Local de Son Servera, el president de la banda, Luismi Lliteras, va fer la salutació al nombrós públic assistent.

Salutació Banda de Música Local de Son Servera
Bon vespre, moltes gràcies per la vostra assistència a n’aquesta nova edició del nostre festival de bandes. Com a banda esteim molt orgullosos de poder anunciar que l’any que ve farà 30 anys que duim aquest projecte endavant, però el més important es que tenim la mateixa il·lusió que el primer dia. Som la banda de música de Mallorca que més edicions ha duit a terme del seu festival i
esperem seguir sent capdavanters molts anys més.

Des de que va començar tot això de sa pandèmia ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies i a totes les normatives que sortien referides a les bandes de música. Per això, durant més d’un any hem hagut de fer els assaigs i els concerts separats en petits grupets.
Aquest és el primer concert que hem pogut preparar tots junts ja que degut al bon temps que fa a l’estiu podem fer els assaigs a l’exterior.

Per aquest festival és un dels concerts més especials i esperats. És un acte en el que aconseguim que el nom del nostre poble i de la nostra banda recobri força a altres pobles de Mallorca o inclús de la península. Amb ell volem fomentar diversos valors i mostrar la identitat de la nostra banda i del nostre poble. Com sempre, ho feim de la millor manera que sabem, que és transmetent sentiments amb allò que feim, que no és altra cosa que fer música. A més, aquest festival representa el punt i seguit a una temporada dura d’assaigs i actes diferents i atípics.
Enguany, hem pogut comptar amb la presència de la banda de música Unió Musical Inquera als que volem agrair que malgrat aquest temps de pandèmia hagin acceptat de seguida la nostra convidada. Així que gràcies a tots els seus músics, al seu director Xisco i a la seva junta directiva per adaptar-se a les circumstàncies i ser avui vespre aquí en aquest espai tan idíl·lic com és l’Església Nova.

Però per tal que aquest acte s’hagi fet realitat, hem hagut d’implicar a molta més gent, així que no vull deixar l’oportunitat d’agrair, en primer lloc, a tots els músics de la nostra banda pel seu esforç i la seva dedicació constant, apart de la seva implicació en aquests temps tan difícils. A tots els components de la meva junta directiva. Al capellà, per deixar-nos l’església nova per poder fer tant el concert com els assaigs conjunts. Al nostre regidor de Cultura Fa Fang per ajudar-nos tant, per donar-nos el suport necessari i facilitar-nos tot allò que li hem anat demanant al llarg d’aquestes setmanes. A tot el consorci serverí. I moltes, moltes gràcies a tot el públic aquí assistent. Sense voltros no hi ha banda, formau part d’aquesta gran família i de la nostra història, sou la vida i la continuïtat de la nostra banda. Només esper que hagueu pogut gaudir d’aquest vespre tan especial com ho hem fet tots nosaltres i que hagueu gaudit de la música que és el que ens uneix a tots. Moltes gràcies, bon vespre i molta banda!

En representació de l’Ajuntament de Son Servera hi va assistir el regidor de Cultura, Fa Fang Dong Hu, acompanyat del nou regidor de Participació Ciutadana, José Luís Ruiz. Fa Fang, va felicitar als músics de les dues bandes per la seva actuació.
Parlament de Fa Fang Dong, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Son Servera
Bon vespre a tothom i gràcies per haver assistit en aquesta ja vint-i-novena edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera.
Gairebé 30 anys de trajectòria d’aquest festival que demostra que ja està més que assentat al nostre poble i que també, i més important encara, la gran trajectòria de la nostra Banda de Música Local.
És d’agrair que al nostre poble tenguem una banda de música tan prolífica i activa, i així volem que continuï essent. I aquest èxit és feina de tots, de tos els directors i músics que han passat per la banda, i ara actualment també mèrit de tots els qui la segueixen representant. Així que gràcies Luismi, com a president; gràcies Joan Antoni Ballester, com a director, per la teva dedicació i a més enhorabona pels èxits recents que vas sembrant; i gràcies a tots els músics que componeu actualment la nostra banda, perquè en sou el present i futur.
Sabem de l’esforç que feis ara més que mai per seguir amb l’activitat musical, les dificultats per seguir assajant i mantenint la flama encesa de les bandes musicals de poble, i com a regidor de Cultura vos ho vull agrair personalment.
Finalment, deixau-me també agrair a la Banda de Música Unió Musical Inquera que avui hagin estat aquí amb nosaltres per participar d’aquesta gran vetlada musical. Ens heu fet passar una molt bona estona, que ja toca i ens va bé a tots i totes.
Res més, agrair-vos la vostra presència com a públic, sense vosaltres res tendria sentit i donar-vos les gràcies per ajudar-nos a fer cultura segura. Bona nit.
Tanca la 29è edició del Festival de Bandes de Música de Son Servera, l’Himne de Son Servera.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.