I Festival de Música Son Bono “Entre la mar i Bellver”

Tres formacions de músics joves acosten la clàssica a tots els públics amb un festival a Son Bono: Voicello, 24 Pasess i Kam Brass actuen al juliol i agost, a Palma, oferint noves sonoritats.
El duo Voicello, el quartet de corda i piano 24 Pas’sess i el quintet de vent metall KamBrass integren el programa d’el Primer Festival Son Bono que se celebrarà els dies 25 de juliol, 8 i 14 d’agost, en una casa mallorquina, en la muntanya de Gènova, amb vista a la mar i al Castell de Bellver. Les tres formacions tenen un objectiu en comú: apropar la música clàssica a tots els públics.
Els concerts seran a les 21.00 hores.
Carme Garí i Gabriel Fiol, que integren Voicello, són els impulsors d’aquesta cita, a la qual han convidat “a altres grups amics i el festival té vocació de continuïtat. Són Bono és una casa modernista amb hostatgeria i vam pensar que era un escenari preciós per fer concerts a la seva terrassa, que té unes vistes molt boniques. Aquest espai natural el transformarem amb una ambientació especial “, explica la soprano Carme Garí.
Les tres formacions participants tenen l’objectiu d’arribar, tant als seguidors habituals de música clàssica, com captar nous públics. Ho fan mitjançant repertoris molt variats i aportant noves sonoritats.
Voicello, duo de veu i violoncel, interpretarà el proper dia 25 el seu ‘Òpera Mediterrània’ i el seu ‘Crossover Opera pop’, aportant l’especial musicalitat que ofereix la pedalera de loops que Gabriel Fiol utilitza al costat del seu instrument i el timbre de Garí com soprano lírica lleugera. A la primera part del concert donaran a conèixer les seves últimes composicions, inspirades en el mar mediterrani i en la “bellesa de les Balears; és una música descriptiva amb ritmes vius i arranjaments vistosos “. Entre els autors que han triat per les seves característiques versions operístiques figuren els mestres italians Bellini, Puccini o el francès de segle XIX Léo Delibes.
Per la seva banda, des de 24 Pas’ess, quartet d’instruments de corda i piano, expliquen que “ens unim a l’estiu per oferir concerts de clàssica instrumental mitjançant un viatge per diferents èpoques de la música, enfocat a interessar a un públic variat”, assenyala Guida Sbert. Beethoven, Sarasate o John Williams són compositors del seu repertori, juntament, per exemple, a la col·lecció de la banda sonora de les pel·lícules de Harry Potter. Abans de cada actuació, en què incloem “estils i peces interessants i molt sonores”, anem explicant algunes coses sobre el que interpretem per “oferir alguna cosa més als assistents”. La seva presentació al festival serà el 8 d’agost.
Oriol Reverter és un dels integrants de KamBrass, quintet de metall: “Vam tocar música de cambra. En aquests moments estem tots junts fent un màster a Suïssa, ens formem a l’ESMUC de Barcelona i ens anem afermant com a grup amb un repertori variat “, que va des del barroc de Bach, a l’tango avantguardista de Piazzola. Des d’aquesta agrupació estan interessats en donar a conèixer que instruments com la trompeta, la trompa, tuba o trombó, són “molt versàtils, amb ells el públic pot escoltar un so brillant, càlid, íntim, amb molta potència o més delicat, pols diferents que resulten molt atraients “. En KamBrass, el concert serà el 14 d’agost, “trenquem la barrera amb el públic tocant de memòria, sense faristols; així ens centrem només en la música i vam connectar millor “.
El festival té mesures anti covid i zona de pàrquing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.