L’Ajuntament de Son Servera destinarà 353.000 euros del superàvit a ajudes socials directes per a la ciutadania i projectes de millora

El Ple de l’Ajuntament de Son Servera ha acordat incorporar 353.000 euros del superàvit municipal d’anys anteriors per a ajudes directes a la ciutadania i per a projectes de millora i de caràcter prioritari per al municipi. Una decisió que ve donada per una proposta de l’equip de govern després d’arribar a un acord per part dels dos partits que el formen.

Amb aquesta incorporació de crèdit, l’Ajuntament pretén, per una part, poder ajudar totes aquelles persones del municipi més afectades per aquesta crisi i que passin per una situació més complicada a través d’ajudes directes, i, per l’altra, poder realitzar una sèrie de projectes de millora, conservació, reparació i modernització del municipi i de l’administració pública.

Per tal de poder dur a terme totes aquestes actuacions previstes, s’ha optat per realitzar una modificació extraordinària de crèdit amb la qual s’incorporarà part del superàvit municipal, cosa que ha estat possible, després d’anys de demandes, per la suspensió de les regles fiscals de 2021.

Ajudes directes a la ciutadania
La intenció d’ambdós partits de l’equip de govern és poder donar una mà a totes aquelles persones que, tot i no ser usuàries de serveis socials, qualsevol esforç econòmic extra pot suposar un problema en aquests moments de dificultats.

Per això, dels 353.000 euros, 329.000 es destinaran a ajudes directes. «Tenim clara la prioritat del consistori. En moments difícils volem estar al costat de la gent i per això el superàvit no podia anar destinant a cap altra cosa que no fos majoritàriament ajudes a la ciutadania», ha explicat Natalia Troya, batlessa de Son Servera.

En aquesta línia, se’n convocarà una nova d’ajudes per a autònoms i petites empreses per atendre aquelles que es quedaren fora de la primera convocatòria dotada amb 120.000 euros. Altres 127.000 euros aniran directament a les famílies, i és que es destinaran a ajudes per a llibres i material escolar per al pròxim curs.

82.000 euros seran per a ajudes a matrícules de teatre, dansa i música, i també per pagar fitxes de tots els infants i joves que vulguin formar part d’un club esportiu, ja sigui futbol, bàsquet, vòlei, etc. I és que, tot i les circumstàncies, l’Ajuntament segueix apostant per les activitats d’oci i hàbits saludables per a una millor qualitat de vida en general i en cap cas pot permetre que el fet de no poder fer front a aquests pagaments sigui motiu per deixar aquestes activitats.

Millores, reparació i conservació

Per altra banda, la resta de la despesa prevista es dividirà en 15.000 euros per a projectes de comunicació i modernització i 9.000 euros per a estudis i treballs tècnics d’urbanisme que permetran, per exemple, la redacció del projecte de reforma i millora del carrer Cos per tal que si en un futur l’Ajuntament rep subvencions o té liquidació suficient ja es tengui redactat aquest projecte.

Totes les obres que s’han prioritzat són aquelles que figuraven en el Pacte de Govern que es va signar entre els dos grups que formen el govern municipal: el Partit Socialista i els Independents.

«Fa temps que demanàvem poder utilitzar el superàvit de l’Ajuntament i la derogació de la Llei que en prohibia l’ús. El superàvit és fruit de la feina feta durant anys per part de tots els serverins i, per tant, creim que és a ells a qui ha d’anar destinat», ha conclòs Marga Vives, regidora d’Hisenda.

La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Aquesta partida se suma als 648.798,11 euros que ja s’havien incorporat del romanent al pressupost en diferents sessions plenàries prèvies. Amb aquests es va poder fer la darrera convocatòria d’ajuts a autònoms i petites empreses, finançar la reforma de la tercera edat de Son Servera i la instal·lació d’un ascensor al centre de dia, a més d’executar projectes de sostenibilitat com són el canvi d’il·luminació d’alguns carrers o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Policia Local, o altres projectes de vies i obres, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.