La Regidoria de Joventut de Son Servera posa en marxa un programa d’educació afectiva- sexual dirigit als joves del municipi

Estarà format per tallers i cursos de mindfulness, possibilitat d’accedir a un servei de salut emocional i hàbits saludables i també una campanya a xarxes socials.
La regidoria de Joventut en col·laboració amb Igualtat de l’Ajuntament de Son Servera posa en marxa un complet programa d’educació afectiva-sexual dirigit a la gent jove del municipi. Un
programa que s’iniciarà el mes de setembre coincidint en l’inici del nou curs escolar i va dirigit a persones a partir de 12 anys.
Així, des de l’Ajuntament es començarà amb un tast de mindfulness amb tres sessions curtes en horari de matí i abans de l’inici escolar que es podran complementar amb un curs més extens que s’iniciarà el 16 de setembre i durarà fins a final del mes d’octubre. Aquesta tècnica ofereix ajuda per controlar l’estrès i l’ansietat, ajuda a la concentració, millora les relacions interpersonals o ajuda al desenvolupament de la intel·ligència emocional entre altres beneficis.
Per altra part, i amb la intenció de donar continuïtat a aquest programa es té previst també una campanya a xarxes socials i de xerrades entorn d’aquesta temàtica per a joves i famílies. Així,
s’intentarà arribar als més joves a través de reels i tik toks informatius per a aprendre a estimar bé i es presentaran uns «kits de supervivència sexual» per estimar bé i sense distincions de gènere.
Alhora es programaran xerrades tant pels mateixos joves com també per a les famílies.
El programa es completarà amb tallers de salut emocional i hàbits saludables pels joves. Una proposta que sorgeix de la necessitat detectada després de la pandèmia i que permetrà que els joves del municipi puguin comptar amb professionals per consultes puntuals amb relació a les dificultats que puguin tenir. Els hàbits saludables d’aquests, són font de benestar emocional.
L’educació afectiva i sexual representa un aspecte de gran importància en la formació integral de joves i per això, des de Son Servera es vol potenciar el seu benestar en tots els àmbits de la seva vida.
«No hem d’oblidar mai que en els joves tenim el futur. Des de Son Servera creiem que potenciar aquest tipus de programes suposa treballar en l’autoestima dels nostres joves, en l’afecte, el
plaer, la igualtat i el respecte»; ha explicat Fafang Dong Hu, regidor de Joventut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.