Joan Amengual i Eduard Fuster, de Llevant en Marxa, fan arribar ajudes als afectats pel terratrèmol d’Haití

El Dr. Antoni Mesquida, president de l’ONG Llevant en Marxa, que al llarg de vint-i-cinc anys han col·laborat a països d’Amèrica i Àfrica ens informà que els voluntaris Joan Amengual i Eduard Fuster, aconseguiren aquesta setmana fer arribar les ajudes als afectats pel terratrèmol ocorregut el passat agost a Haití.
Els voluntaris partiren el dimarts 7 de setembre, per dur ajuda als damnificats, i han estat informat via WhastsApp el Dr. Mesquida de les dificultats que es trobaven per poder fer arribar les ajudes a les zones afectades, aquesta és la darrera crònica arribada així com imatges, del que estan vivint i fent a Haití.
“Joan Amengual i Eduard Fuster, membres de Llevant en Marxa, aconsegueixen, després de 4 dies d’espera, arribar a la ciutat Les Cayes, epicentre del terratrèmol ocorregut el passat mes d’agost. L’alta inseguretat a les carreteres, amb risc d’assalts i segrestos, feia que el transport en cotxe no fos aconsellable, i després d’una llarga espera poder, viatjar en avioneta per realitzar l’activitat planificada de lliurament d’aliments a les famílies amb nens que van perdre casa després del
desastre natural.
Coordinats amb una parròquia local per assegurar que l’ajuda arribés a les famílies més vulnerables, es va fer entrega, després de la compra a la mateixa ciutat, de 400 litres de llet, 1.700 kg d’arròs, 300 litres d’oli, i 600 kg de «frijoes» per 115 famílies (arribant a 700 persones). El lliurament es va fer en petits grups de 20 persones i dins de la parròquia, per evitar un efecte crida tant de la població com de lladres.
Després d’aquesta entrega d’aliments, continuen el seu viatge, supervisant els actuals projectes de Llevant en Marxa, com el de construcció d’habitatges socials a la comunitat rural de Thomazeau, als afores de Puerto Principe. Després del terratrèmol de 2010, moltes famílies van ser desplaçades de la capital, vivint a dia d’avui en barraques, projecte que compta amb el suport de la Fundació OK i Finca Son Ganxo de Manacor, ajudant a dones amb fills que han estat abandonades pels seus marits i no tenen mitjans per criar els seus fills. Tan sols hi ha un requisit, que els nens i nenes han d’anar a l’escola.
Paral·lelament s’està supervisant la possibilitat de realitzar pròximament un projecte de canalització d’aigua potable a aquestes comunitats i evitar que nens i nenes cada dia caminin 4 km. Per recollir aigua de la font més propera.
Sobre la zona del terratrèmol s’està veient com arribar, perquè algunes no estan actives. Són unes 4-5 hores i hi ha risc, però estem valorant opcions “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.