Exposició recomanada

Seguint amb les exposicions de Cala Millor podeu trobar a l’hotel Morito l’exposició de

MICHEL BEAUCAGE (Montreal 1958)

En aquesta exposició es mostra l’obra d’aquest artista canadenc representat a importants col·leccions d’art contemporani. La seva és una pintura abstracta des del vessant més gestual i colorista. Baix aquesta gestualitat, necessàriament ha d’existir una voluntat expressiva que sens dubte aquest artista ha sabut trobar.

La seva és una abstracció expressionista a la recerca del que és essencial i qüestionant el límit de la pintura, plena de possibilitats i versions. Amb un llenguatge ben definit, el gest s’ha alliberat per complet per donar lloc a una plasticitat dinàmica marcada per un ritme que intensifica l’expressivitat.

Al seu imaginari on les línies i formes, que van i venen, queden associades als colors, hi destaca una percepció oberta a múltiples lectures. L’abstracció com experimentació on els colors s’apoderen de l’espai per agafar força i imposar-se amb un grafisme absorbent. Colors que s’enfronten i se cerquen donant lloc a una atmosfera especial que ens fa sentir que la pintura pot tenir vida pròpia.

Aquesta capacitat que té el color per seduir, a l’obra de Michel, permet un dinamisme i determina el resultat d’uns quadres que tracten d’expressar la seva personal i singular aportació per extreure la seva energia creativa i aportar-nos tot un univers d’interpretacions.

Els colors vibren amb tanta força que generen un moviment visual molt lliure, tal vegada amb l’objectiu de donar importància a l’impacte que ens produeix una primera mirada i per donar sentit al seu llenguatge. Jo diria que estam davant una orgia de colors necessitats d’espai per assolir la seva autonomia.

Una bona ocasió per la contemplació i meditació i per conèixer una obra rica i variada, complexa i contundent, d’una certa llibertat formal plena de significats que ens cal descobrir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.