Pràctiques Erasmus+ de formació professional de sanitat a Itàlia

El programa Erasmus+ va entrar en vigor el gener de 2014 amb la finalitat d’incrementar les competències i l’ocupació, així com per donar suport als sistemes d’educació, formació, joventut i esport. L’Acció Clau 1 per a FP del programa permet als estudiants la realització de pràctiques formatives en empreses europees.

 

Gràcies al projecte Euro FP Balears 2019-1-ES01-KA102-063739, dins del citat programa, promogut per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, cinc alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria dels centres IES Albuhaira i IES Mossèn Alcover, Marta Escamilla, Bel Maria Bordoy, Britley González, Toni Navas i Àngela Gili, han gaudit d’una beca Erasmus+ de cinc setmanes de durada a Itàlia.

 

Durant aquestes cinc setmanes els alumnes han desenvolupat una part de les seves pràctiques formatives en centres de treball. Aquesta experiència ha permès als alumnes conèixer el funcionament dels centres residencials d’aquest país, millorar la seva ocupabilitat i les seves competències (entre d’altres, les lingüístiques), a més de l’experiència i el creixement personal que suposa partir a un país estranger a continuar els estudis.

La professora Catalina Perelló de l’IES Mossèn Alcover els va acompanyar a Itàlia al llarg de la seva primera setmana per coordinar la formació dels alumnes. Així van poder supervisar les tasques que realitzaven els alumnes i conèixer pràctiques i materials diferents als utilitzats als nostres centres sanitaris.

 

Tots els estudiants han manifestat la gran oportunitat i la sort que han tingut de viure aquesta experiència i que sens dubte recomanen a la resta d’alumnat, ja que ha estat molt profitosa i enriquidora. També estan molt agraïts als professors i alumnes del centre italià que els van mostrar la ciutat i convidar a excursions i activitats. La valoració que en fan és molt positiva i que si poguessin tornarien a repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.