Concert de Sant Antoni de Tramudança i Banda de Música de Manacor

Per segon any consecutiu, el virus de la Covid ens ha deixat sense els tradicionals actes i Festes de Sant Antoni, i la gent té ganes de festa. Per sort, la Banda de Música de Manacor i l’agrupació Tramudança, decidiren unir-se per celebrar junts el concert titulat «Músiques de Sant Antoni». Amb el que no contaven és que no seria cosa de dos, sinó que el nombrós públic assistent també participaria del concert i s’ uniria a la festa fent un concert a tres bandes.
El gerent i personal de l’Auditori de Manacor, muntaren una especial dispositiu de seguretat. El concert estava previst pel dissabte dia 15 de gener a les 19h., i a l’entrada, i a partir de les 18:15 h., es requeria a tots els assistents el certificat de vacunació Covid, i el DNI, i començaren a entrar a l’auditori de manera esglaonada. Així com el públic entrava s’anaven projectant a la pantalla les fotos del concurs de fotografies que va organitzar el Patronat de les Festes de 2020.
A les 7 en punt de l’horabaixa i amb els primers sons del Sant Antoni de Tramudança, l’auditori fou una festa, i el nombrós públic present cantaran i ballaren als sons de Tramudança. I així durant tota l’actuació, on animaren de valent na Maria Bel Sansó, Margalida Cladera, i Jaume Obrador, a les veus i instruments, i els seus companys Toni Aranda (violi), Joan Servera (llaüt), Joan Carralero (guitarra), Tolo Comas (baix), Tomeu Puigserver (percussió). L’actuació de Tramudança va ser molt aplaudida i celebrada pel públic, i de manera especial el Viva en Quaquin de Antoni M. Servera, amb arranjaments de Josep Ros. Na Maria Bel, es va destapar com una autentica professional fent doblet, ja que tocava amb Tramudança i amb la banda.
La segona part del concert va anar a càrrec de la Banda de Música, després d’afinar la banda amb la sots directora Antònia Bassa, el director Eduardo Bernabéu va sortir a l’escenari rebut per tot el públic en peu, que ovacionà al director i banda. No hi ha paraules per descriure la màgia del concert de «Músiques de Sant Antoni» per part de banda i Tramudança, va ser èpic, únic i irrepetible.
Tot seguit oferim els lectors la crònica del concert des de l’escenari i l’opinió del director Eduardo Bernabéu. Tramudança, per la seva part, ens va dir: «Les paraules per descriure la nostra emoció són «Apoteòsic,fabulós, el públic vibrant» i ens ha fet vibrar en tot moment».

Concert viscut des de l’escenari per Carme Nicolau, component de la banda.
«El concert va començar amb “Sant Antoni”, interpretat per Tramudança. Seguidament vam continuar amb la tonada de ximbomba «i olé i olé i olá”, el “fandango des Migjorn” i la tonada de ximbomba “Que toma la nita nita”. Acte seguit, vàrem entrar en escena la banda i el director va ser rebut amb una ovació. La banda va interpretar “Perez Barceló” de forma magistral, el primer pasdoble que va tocar la banda amb Eduardo Bernabéu. Amb “Recull Balear”, de Salvador Brotons, varen sonar les diferents melodies populars de les illes i després “A fer punyetes…» amb el pasdoble d’Andreu Vidal, el primer que inclou tamborino, flabiol i xeremies. Va torna a sortir a escena Tramudança i interpretaren “Jota Gelosa”, Sant Antoni d’Artà i “Bolero de Manacor”, i a més van sorprendre amb unes gloses a ritme de “Domine”. Va continuar la banda amb “Boleros Vells” i “Jota mallorquina”, per acabar tots junts fent «Viva en Quaquin”, “16 de gener” (estrena) i “Bambols”. No podia faltar “Sant Antoni” i en sentir els cops de bombo el públic es va posar dret per cantar. No podia faltar un “Amparito Roca” i “Sant Antoni” una altra vegada.

Eduardo Bernabéu, director de la Banda de Música de Manacor.
«Amb l’Orquestra Simfònica jo duc 25 anys, cada setmana faig uns dos o tres concerts, he anat per tota Europa tocant en els millors auditoris, he tocat a Paris, Berlín, a Viena a la sala on es fa el tradicional concert d’Any Nou… ,però quan vaig tocar allà em vaig emocionar perquè això és un temple de la música. Doncs, jo no sé que dir-te quan he sortit al escenari de Manacor, només sentir la gent emociona, no té explicació. Quan la gent reacciona així és un moment irrepetible per als músics. Al moment que hem fet el Recull Balear de Salvador Brotons, una obra super difícil, jo en la tarima m’he emocionat i he plorat, quan he sentit el calor del públic. No m’havia passat mai, ni en un Certamen Internacional en què guanyàrem el primer premi, que és el màxim que pot passar a una banda. Anit ha estat màgic, no sé si em tornarà passar en la vida».
Enhorabona a tots els que feren possible aquest gran espectacle, agraïment que faig extensiu a tots els músics per les hores de dedicació i preparació del concert i també al amic Bernat Galmés, autor de les filmacions i fotografies dels concerts de la banda; i a Mateu Riera, que va fer les de grup.
Fotos Bernat Galmés i Mateu Riera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.