Entrevista a Gerónimo Rauch, mestre de musicals

El proper 13 de març, podrem veure a Gerónimo Rauch, mestre de musicals, a l’Auditori de Manacor amb motiu del seu proper concert amb la Banda de Música de Manacor, gràcies a les gestions del director de la banda Eduard Bernábeu, vaig tenir l’oportunitat de poder entrevistar-lo i vaig quedar gratament sorpresa per la seva amabilitat i col·laboració. A les distàncies curtes és una persona humil senzilla i encantadora.

– Gerónimo, tenies antecedents musicals a la teva família, pensaves dedicar-te a la música de nin. A quina edat et vas iniciar amb els musicals?
No, encara que el meu pare és un apassionat de la música. Van ser les meves germanes les que em van introduir al món dels musicals, quan elles van començar a estudiar en una acadèmia. Jo a la meva habitació escoltava rock i a la del costat sonaven també les cançons més meravelloses dels musicals, i així vaig anar aprenent i enamorant-me del genero. Vaig començar estudiant cant a les 16 anys motivat per tota la meva família i recent als 21 vaig donar els meus primers passos professionals a “Los Miserables” a Argentina.

– Què suposa interpretar un personatge protagonista en un dels musicals més coneguts i amb èxit a nivell mundial?

És una responsabilitat enorme. Més encara amb la demanda de bons espectacles que hi ha. Hem d’estar preparats per assumir aquesta responsabilitat ja que t’exigeixen el teu màxim potencial físic, vocal i mental per poder fer 8 funcions setmanals.

– Quina és la sensació quan arribes cada dia a l’eufòria de l’èxit?
Pensar que no has arribat a l’èxit és la fórmula de l’èxit. Jo segueixo preparant-me i estudiant, perquè encara sento que vindran nous desafiaments. I aquesta és la clau, continuar somiant i mai pensar que has arribat.

– Com ha arribat un argentí a Madrid i ara a Mallorca?

El 2007 vaig fer les audicions per al rol de Jesucrist a «Jesuscristo Superstar» i em vaig enamorar d’Espanya. Fins i tot amb aquest espectacle vaig visitar Mallorca per primera vegada a l’Auditori. I fa 3 anys vaig ser convocat per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i des d’aquell dia segueixo molt vinculat amb vosaltres. Ara estic molt feliç que la Banda de Música de Manacor m’hagi confiat aquest concert.

– Has cantat en musicals importants de grans ciutats amb músics professionals i el proper concert cantaràs amb una banda amateur. Què t’agradaria trobar?

Passió, amor pel que fan, il·lusió. He sentit la Banda i realment sonen increïblement bé. Estic convençut que serà una nit Màgica.

– Actues amb orquestres simfòniques. Però és habitual que facis concerts amb bandes de música?

He tingut la sort de tocar amb totes les formacions. Quan un canta amb Banda, doncs, ha de posar més de si perquè els metalls ressonen i cal intentar sobresortir jajaja.

– És una sort poder portar Manacor al millor cantant de musicals del món, els joves músics de la banda estan molt il·lusionats. Tens referències a la Banda de Música de Manacor?

Sí, és clar! I tinc amics allà també. Això si, avisin-me quan vagi el millor cantant de musicals del món així ho veuré jajajaja. Gràcies per l’afalac.

– L´amic i director de la Banda de Música de Manacor Eduard Bernábeu està molt il·lusionat amb la teva actuació. Em va comentar textualment. «poder portar Manacor a Gerónimo Rauch, per fer-te una comparació és com si portessin Messi a fer un partit amb el Manacor».

Jajajaja que gran Eduard…Estic feliç que em regalin l’oportunitat d’anar a cantar per a vosaltres. Jo no sóc gaire fan del futbol però, que em posin a l’alçada de Messi és un orgull.

– La pandèmia ocasionada per la Covid 19 ens ha afectat tothom a nivell mundial. Quins projectes o actuacions has deixat pendents sense poder fer?

Doncs tenia gira amb EL MEDICO el musical i concerts a Amèrica del Sud que vaig haver de cancel·lar. Encara no hem reprès novament aquests projectes.

– No hem parlat de la teva família, al teu fill li agradaria seguir els teus passos?
Té molta habilitat per la música però no vull que la motivació neixi per mi! desitjaria que fos feliç, sent qui vulgui ser. El meu deure és acompanyar-lo pel camí.

– Quina és la part positiva de l’èxit?
Per mi, el més important és complir objectius, somiar alt i fer-ho realitat és meravellós i genera una satisfacció enorme.

– Quin consell donaries als joves que els agradaria poder protagonitzar musicals?
Principalment que es preparin molt i amb molta disciplina, als musicals, fent 8 funcions setmanals, el que s’avalua no és només el talent sinó la resistència i constància. I que no imitin ningú.

– La Banda de Música de Manacor m’ha facilitat el programa del concert, encara que no és definitiu. M’agradaria saber si hi haurà sorpreses. Has convidat algun company o companya per al concert de Manacor?
Tinc tres convidats meravellosos que viuen a Mallorca, als quals admiro molt i sé que sorprendran. Ara només toca assajar i fer la funció i esperar que la màgia passi. Ens veiem aviat. Em fa molta il·lusió fer aquest concert. Gràcies

Breus apunts biogràfics: El cantant i actor Gerónimo Rauch, va néixer l’11 de febrer de 1978 a Capital Federal – República Argentina. Va cursar els seus estudis primaris i secundaris al St. Brendan’s College. Als 10 anys va començar a jugar rugbi, esport que li va ocasionar diverses lesions. Als 17 anys va decidir que la seva passió era la música i va començar a perfeccionar-se en cant i ball. A Argentina es va donar a conèixer com un dels guanyadors del reality show PopStars i més tard a Espanya, amb el musical Jesucrist Superstar.
L’any 2000 va començar la seva marxa al terreny dels musicals amb Los Miserables a Argentina.
Ha format part de nombrosos musicals entre altres ha interpretat Jean Valjean en la versió dels Miserables a la Gran Via madrilenya. Al musical Grease va interpretar Doody, el seu primer paper còmic. (Bons Aires). Ha participat al musical Chicago al Teatre Coliseum de la Gran Via a Madrid. També va particpar al concert del 25è aniversari dels Miserables, que es va celebrar el 3 d’octubre de 2010, a l’estadi The O2 de Londres.
Ha estat interpretant els papers protagonistes dels dos musicals de més èxit del West End lodinenc: els Miserables al Queen’s Theatre i El fantasma de l’òpera a l’Her Majesty’s Theatre. Ha participat al musical El médico.Formar part del grup Voxpop, sextet que cantava cançons de Queen a capella.
Al llarg de la seva carrera ha obtingut números premis i reconeixements en què destaquen: Premi Carlos Gardel com a Millor Grup POP i Artista Revelació. Premi Martín Fierro per PopStars” al “millor programa musical”. Premi Inte com a “Millor Grup Pop”.
Nominació com a “Millor actor” als “Premis del Teatre Musical” a l’edició de 2009.
Nominació com a “Millor actor de repartiment” als “Premis del Teatre Musical” el 2010.
Premi del Teatre musical com a “Millor actor protagonista” pel seu paper de Jean Valjean a Los Miserables. Premi Broadway World Spain com a “Millor actor protagonista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.