Fantàstic concert de Gerónimo Rauch i la Banda de Música de Manacor

El diumenge dia 13 de març de 2022 passarà a la història de la Banda de Música de Manacor, sens dubte, com el millor concert de la banda a fet a Manacor amb el gran cantant de musicals Gerónimo Rauch, amb un Auditori de Manacor ple de gom a gom d’un públic fidel a la banda i altre més jove que no sols ser habitual als concerts.
Cal donar la raó a l´amic i director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu; sens dubte ha estat el millor concert de la banda des de que fa vuit anys «Edu» en va assumir la direcció. Fou una nit màgica que va començar a gestar-se fa uns mesos quan el director va començar a visionar les actuacions i vídeos del millor cantant de musicals, Gerónimo Rauch, per a saber com havia de prepar als músics pel concert més difícil que afrontaven des de que està al front de la banda, preparant uns arranjaments perfectes per a la banda. Visionava una vegada i un altra tots els vídeos del cantant per a saber com volia els ritardandos, el tempo, etc. Volia aconseguir que la banda estigués preparada… i ho va aconseguir de valent.
Els músics tingueren l’oportunitat de fer dos assajos amb el cantant i músics convidats per Gerónimo al concert, les cantants mallorquines Sahra Lee, Aina Campaner, i l’argentí Nico Veloso, director de l’Escola d’Artistes UMA de Palma, arrelat a la nostra illa i amic de Gerónimo, al qual ja havia convidat a cantar amb ell al primer concert que va fer el cantant a Mallorca fa dos anys amb l’Orquestra Simfònica. Tots tres, juntament amb en Gerónimo, feren una magistral actuació.
Segons la sots-directora de la banda Antònia Bassa, “la primera impressió fou molt bona. Gerónimo és una persona molt propera i molt professional amb la seva feina. Varen ser dos assajos amb ell molt fluïts i carregats d’energia!. Tota una experiència poder compartir escenari amb artistes d’aquest nivell, això sempre ens aporta coses molt bones i ens enriqueix molt com a músics”.
Vaig tenir l’oportunitat d’assistir al darrer assaig i conèixer personalment a Gerònimo, al qual ja haviem entrevistat fa unes setmanes amb motiu del concert. Un gran professional, a qui vam demanar què havia trobat de la banda: “La banda… maravillosa. Estoy feliz, hoy suena incluso mejor que ayer, les veo a todos muy ilusionados y es un repertorio que les debe gustar porque lo disfrutan un montón tocando. La unión con la banda ha sido súper fàcil; parece como si nos conocieramos de antes”.
Com venim fent als darrers concerts de la banda, aquí teniu la crònica del concert feta des del escenari per la component de la banda Carme Nicolau: “Sabeu què és tenir la pell de gallina? Segur que si heu assistit al concert d’avui ho heu experimentat en vàries ocasions. El concert ha començat amb una obertura on la banda introduïa subtilment algunes de les obres que s’interpretarien. Acte seguit ha sortit a l’escenari Gerónimo Rauch amb “Hoy es el día”. I sí que ho ha estat. Ha estat el dia de recórrer una selecció dels millors musicals de la història. “Nella fantasia” d’Ennio Morricone, “The prayer” amb Sahra Lee, ” Til i herar your sign” d’El fantasma de l´opera, “West side story” instrumental, hem continuat amb el fantasma amb “Music of the nihgt” i “Tge pgabtin dyet” amb Aina Campaner, I un “medley” de cançons interpretades per Gerónimo, que normalment interpreten dones, “Abba god” instrumental, “Sálvalo” d’Els miserables, “Tango de Roxanne” de Moulin Rouge amb Nico Veloso, “Gethsemane” de Jesucristo Superstar i el fi de festa amb “Come togerher”, una selecció de cançons amb la paraula “Fly” i “El sueño imposible”.
Després del concert d’avui, tots els músics només podem dir gràcies. “Gracias Gerónimo por habernos dejado disfrutar de tu magia”, gràcies al públic fidel que ens acompanya concert a concert i, sobretot, gràcies a la banda per haver-me acollit ja fa uns anys, amb la qual he crescut com a saxofonista i, el més important, com a persona. És un honor formar part i gaudir d’aquesta família!”

Resumit: nit màgica a l’Auditori de Manacor, i fantàstic concert, amb una banda insuperable el seu director Eduardo Bernabéu a tope, i inspiradíssim, i el millor cantant de musicals, Gerónimo Rauch, el qual no va voler que es fessin programes del concert i ell mateix anava introduint i anunciant les obres amb anècdotes i comentaris aconseguint posar-se el públic a la butxaca.
La més cordial felicitació a tots els músics i director de la banda, i cantants convidats, per l´èxit del concert. Felicitació que volem fer extensiva al personal i gerent de l’auditori per la contractació d’en Gerónimo Rauch, per fer aquest concert amb la banda i la bona organització de l’entrada i sortida al concert.
Acabat aquest, la que subscriu va voler felicitar en Gerónimo per WhasAp, que contestà agraint la felicitació amb aquestes paraules: “!Muchas gracias Magdalena!, ha sido una gozada, la verdad, y la personalidad y calidez de la banda no se encuentra todos los días!.”.
Fotos Bernat Galmés.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.