Entrevista a Virgínia Bordal amb motiu de l’estrena a l’Espai 36 de «Tiempos de Amor», els beneficis de l’espectacle van destinats per l’ajuda humanitària d’Ucraïna

Virgínia Bordal, cantant i actriu de teatre musical, nascuda a sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) , va començar la serva carrera artística ben prest, als 6 anys, fent petits parers dels musicals més famosos als escenaris de la cadena hotelera Acorn. Als 15 anys va començar amb una orquestra amb la família Ros. A partir d’aquí, va iniciar les diferents formacions musicals arreu de tota Mallorca, i col·laboracions amb les bandes de Sant Llorenç, Muro o Alcúdia, amb grans espectacles com Mecano simfònic, revetlles amb Soubastos i The Pikos Pardos, a més d’actuacions en acústic i solista per esdeveniments a hotels. Alhora es va anar formant en música, cant, teatre i ball. Va ser al 2012 quan va començar de manera més professional amb els musicals a les nostres illes, començant amb «JesusChrist Supersatr» fent de Maria Magdalena, «Rent, el musical» d’elenc, «Grease» fent de Frenchy i Miss Lynch, «Show must go on: la mágia debe continuar» a més ha fet diferents papers de Disney com la Bella, Megara, o Elsa, «Chicago» junt a la Banda Municipal d’Alcúdia en el paper de Velma i altres concerts de «Les Miserables» o «Queen», fins a l’actual «Tiempos de Amor». Actualment forma part de la productora de teatre musical «Un Montón de Artistas», amb la qual tenen moltes idees de nous projectes a desenvolupar en els propers anys. A més es troba dintre de la banda i l’espectacle «No som tan bona persona» d’en David Ordinas, com a actriu i corista.
El proper dissabte dia 9 d’abril a les 20 hores a l’Espai 36, actuara al musical «Tiempos de Amor», i la recaptació de l’espectacle va destinada per l’ajuda humanitària a Ucraïna.

– Virgínia parla’ns de l’espectacle «Tiempos de Amor»…
“Tiempos de Amor” és un espectacle que vam començar a pensar i treballar al 2019 amb la companyia “Un Montón de Artistas”, es va estrenar a l’auditori de Palma a finals de maig de 2019, i amb previsió de girar-lo durant el 2020. Com ja sabem, va arribar la pandèmia i ens vam haver de posar en “stand by” en tots els sentits. Fent una funció més durant el novembre de 2020, amb les restriccions existents al Teatre d’Artà, vam decidir que duríem a terme una segona temporada renovada a començament del 2022, i intentaríem girar per les illes cosa que ens havia resultat gairebé impossible fins ara.

– O sia, és pot dir que és reestrena?
Sí, es pot dir d’aquesta manera, i reestrenam a l’Espai 36 de Sant Llorenç, dia 9 d’Abril a les 20h.,, amb un format més íntim i proper. Seguidament actuarem dia 23 al Teatre Municipal de Muro, a més d’altres dates a confirmar a Son Servera, Alcúdia, etc.

– Quants de components intervenen a l’espectacle?
Aquest espectacle, està format per 5 intèrprets, un d’ells pianista, els quals duran a terme tot un espectacle en ple directe. Es tracta d’un recull i viatge per les cançons d’amor dels musicals més populars de Broadway, com poden ser Les Miserables, Grease, Wicked, We will rock you, i Rent, entre d’altres, i la cançó principal d’aquest darrer musical és la que dona nom a l’espectacle. Els intèrprets són na Lorena Antequera, procedent d’Inca, gran cantant i que cursa estudis de teatre actualment a Madrid; en Mark Witz, gran pianista i cantant enamorat dels musicals i amb una sensibilitat i capacitats increïbles; en Rafa Rodríguez, procedent de Cala Ratjada i cantat consolidat als circuits de funky i rock de l’illa; en Nicolás Veloso, director de l’escola d’UMA i cantant, amb una gran vessant lírica i musical, i per acabar, jo mateixa, Virgínia Bordal, som llorencina i cantant des de fa més de 15 anys a gran varietat d’escenaris i espectacles mallorquins. Els tres darrers juntament amb na Mandy Fenoll (ballarina i coreògrafa), formen la companyia d’UMA (Un Montón de Artistas) des de l’any 2017, realitzant espectacles com Chicago, el musical.

– Què vos va impulsar a crear la companyia i quan es va fundar?
Aquesta companyia es va crear per la necessitat d’unir a grans artistes de l’illa i desenvolupar musicals i espectacles que ens omplissin d’il·lusió. A dia d’avui portam a terme “Tiempos de Amor”, i ja pensam en pròximes produccions. A l’any 2019 es va fundar l’escola d’artistes de teatre musical d’UMA (UMA escola d’artistes) a Palma, dirigida i gestionada per en Nicolás Veloso i na Mai Moya.

– Il·lusinoada Virgínia d’actuar a l’Espai 36?

Sí, em fa moltíssima il·lusió ja que al final és «ca meva». No dubteu en venir, ja que de veres val la pena, 5 intèrprets en escena en ple directe, un d’ells pianista, i moltes sorpreses. Farem un recorregut per les millors cançons d’amor de Broadway, no serà molt «ñoño», i riurem! Ah!, i tot el que es recapti a taquilla anirà destinat a l’ajuda humanitària d’Ucraïna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.