Ens acostam un altre any a les Festes de Pàsqua i per tercer any consecutiu,  si déu vol, el poble podrà tornar a sentir el cant dels Salers

Segons va descriure Antoni M. Alcover al seu diccionari els Salers són: “cadascun dels joves que el dia de Pàsqua van de casa en casa cantant i sonant per captar panades”.
Aquesta tradició s’havia perdut al nostre poble, però gràcies a la gravació que va fer Baltasar Samper de l’amo en Toni Fai i la posterior  gravació d’aquesta tonada al disc “ Tonades i música de Llevant” (recentment reeditat en CD) un grup de persones ens hem proposat recuperar aquesta petita celebració.

El primer any de la recuperació fou cantada en confinament. Al 2021 sí que es pogué cantar en públic després de molts anys i gràcies a la convidada feta l’any passat, ens complau dir que la família dels Salers ha crescut i que esperem que encara creixi més.
Hem assatjat a voler per coordinar veus i instruments i que tot estigui a punt per després de l’Ofici del dia de Pàsqua.
Us convidam a venir a escoltar, cantar; i si us engrescau a deixar-nos alguna panada o robiol i formar part dels Salers l’any que ve.
Salut, molts d’anys i bones festes a tothom.
Els Salers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.