Llevant en Marxa completà amb èxit la campanya “Ucraïna no estàs sola”

La campanya d’ajuda humanitària de l’ONG Llevant en Marxa «Ucraïna no estàs sola» arribà al seu destí després d’un llarg viatge per carretera.
Varen ser tres dies de camí d’ençà que s’embarcaren diumenge dia 3 d’abril en vaixell des d’Alcúdia. Primer partiren per carretera des de Barcelona passant per França, Itàlia, Eslovènia i fins a arribar finalment dimecres a Eslovàquia. Un cop el grup de sis voluntaris que viatjava en tres furgonetes va arribar a Kosice, allà es va trobar amb el segon grup format per quatre més que viatjava en avió directe a Bratislava. Junts emprengueren direcció Vyšné Nemecké, territori neutral a la frontera entre Eslovàquia i Ucraïna, on es va entregar l’ajuda a una secció humanitària del Club Rotarys d’Ucraïna. Passar el control implicà moltes hores d’espera i diferents tràmits i entrebancs que allargaren el procés.

Tot va anar correctament i es va poder realitzar la primera entrega amb èxit de les tres furgonetes. Aquestes transportaven una part de l’ajuda humanitària i la resta, que suposa el gruix de l’expedició, anava en un camió que va arribar dijous a Kosice, Eslovàquia. Es va descarregar al llarg del matí a la ciutat i des d’allà es va transportar fins a Ucraïna. En total foren 43 palets que contenien aliments varis, sobretot per a infants, i material sanitari.
Després de tres dies de ruta, els quatre vehicles carregats amb ajuda humanitària arribaren al seu destí entre dimecres i dijous i entregaren tot el material destinat als refugiats d’Ucraïna. Els voluntaris de Llevant en Marxa iniciaren el divendres dia 8, la tornada a Mallorca per arribar el passat diumenge dia 10 d’abril. Tots els components de l’expedició es mostraren molt satisfets i emocionats d’haver pogut completar l’entrega i els l’objectiu marcats. En tot moment van anar informant al president de Llevant en Marxa el Dr. Antoni Mesquida i a la resta de voluntaris que quedaren a Mallorca i que seguia de l’expedició. El grup complet estava format per Joan Amengual, Mar Castanyer, Guillem Deyà, Bosco Llona, Constança Amengual, Tomeu Barceló, Tomeu Mascaró, Laurent Gilles, i Eduardo Rebollo. Per aquesta expedició han comptat amb el suport de Silvya Slyvka, la dona ucraïnesa que viu a Mallorca i que ha fet tots els contactes a Eslovàquia. Tots els components de l’expedició es mostraren molt emocionats i satisfets per haver pogut complir els objectius del viatge. Des de l’ONG Llevant en Marxa s’agraeix l’ajuda de tota la gent de Mallorca que s’ha implicat en la campanya “Ucraïna no estàs sola” i l’han fet possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.